banner198

Çankırılıya yapılan ihanetler bitmek bilmiyor!

Yalakalığın diz boyu hüküm sürdüğü Çankırıda, Çankırılı bürokratların koltuklarını koruma sevdası her zaman olduğu gibi yine Çankırılının zararına işliyor!

Çankırılıya yapılan ihanetler bitmek bilmiyor!
banner145

Vedat Beki (Özel Haber)

 

Çankırı'nın evlatlarının Çankırı'ya yaptığı ihanetin örnekleri yazmakla tükenecek cinsten değil! Her geçen gün tarafıma ulaşan belgeler dudak uçurtacak cinsten...

 

Gerçekten bir acayip memleket gözümün önündeki Çankırı! Her geçen gün karşılaştığım yeni bir olayla birlikte geçmişte yaşanılanları da irdelemeye kalktığımızda “ihanetler zincirine” yeni halkalar eklemek hiç de zor olmuyor!

 

Aşağıda sizlere sunacağım olay da çok değil bundan 7-8 ay önce yine Çankırı’da yaşandı! Hem de sessiz sedasız bir biçimde! Ta ki gelişen bazı olaylar polis kayıtlarına düşene kadar...

 

Milli Eğitim dosyasını açtığım günden bu yana, masama ulaşan bilgiler adeta küçük bir tepe oluşturdu! Her birisini ayrı ayrı ayıklamak, iddia edilen olayların kahramanlarının izini sürmek ve sonuca ulaşmak çok da kolay olmuyor!

 

İşte, yine “bilgi kırıntılarından” derleyerek sonucuna ulaştığım bir olayı buradan sizlerle paylaşmak istiyorum!

 

Yaşanılan olayın ibretlik iki yönü var! Birincisi, “yasa ihlali” ki bu durumu yaratanların “cezalandırılmasını” gerektirir! İkincisi ise “efendimci Çankırılı” zihniyetinin önemli bir örneğini hem de “tescilli” olarak görmekteyiz!

 

Bu “tescilli örnek”le geçmişten günümüze kadar gelen zihniyetin son durağının neresi olacağı yönündeki soruyu bugün için cevaplamak mümkün değil! Ancak ortadaki “efendimci zihniyet” aktörlerinin makam işgallerine son verilmediği sürece bu olumsuz sarmal Çankırı için dönmeye ve Çankırılı’yı da döndürmeye devam edecektir!

 

Şimdi gelelim Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin raporlarına kadar yansıyan “yalaka bürokrat” icraatlerinin “tescil edilmiş” vahim ötesi örneğine!

 

Bu yaşanmış olay; sözüm ona Çankırılı evlatların Çankırı’ya ve Çankırılı’ya ihanetinin en “vahim” örneklerinden sadece ama sadece bir tanesidir! İbretle okuyun…

 

Malumunuz liselerde milli güvenlik dersi var. Her yıl vilayet onayı ile her okulda derse girecek “en az yüzbaşı” yedeği ile birlikte belirlenir. Onlara Milli Eğitim Müdürlüğü bütçesinden ücret bile tahakkuk ettirilir.

 

Geçtiğimiz yıl (2008) bu dersler için onay alınan “yüzbaşılar” yerlerine emirlerindeki “erleri” gönderirler. Bu erler yasalara aykırı olarak okullara sivil olarak giderler! Derslere üstlerini takliden girerler. Kendilerini de “asteğmen” olarak tanıtırlar. Bu okullar Kız Meslek Lisesi, Endüstri, Sağlık ve Ticaret Liseleri. Bu okullardaki “efendimci” müdürler de “selamünaleyküm” diye gelen bu “çakma yüzbaşıları” sınıflara sokar, ders ücretlerini de elden verirler. Ki onayda belirtilenden başkası kanunen derse giremez. Rütbesi de yüzbaşıdan aşağı olamaz!

 

Ama burası Çankırı! Burası “olmazların” “olur” olduğu yaranlar diyarı!

 

Burada neler olmuştur ki, neler yaşanmıştır ki, böylesi küçük bir olay yaşanmasın!

Olay nerede patlak verir?

Kız Meslek Lisesinde derslere giren “çakma yüzbaşı” kız öğrencilere musallat olur ve içlerinden birisini kandırır. İşi daha da ileriye götürür ve kız öğrenciyle ilişkiye girer. Hatta hatta terhis olduktan sonra bile kız öğrenciyle görüşmek üzere Çankırı’ya gelir gider. Kız birkaç defa ayrılmak ister ve intihar girişiminde bulunur!

 

İlişkiye giren “çakma yüzbaşı” kızın çıplak resimlerini çeker, arkadaşlarına gönderir ve öğrenci kıza şantaj yapar. Kendisine yapılan şantajlar yüzünden kız iyiden iyiye bunalıma girer ve bir daha intihar girişiminde bulunur.

Polis “ya bu kız niye ikide bir intihar ediyor?” diye araştırır. Ve olayı bütün ayrıntılarıyla birlikte ortaya çıkarır! Ve bundan sonra devreye giren Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, detaylı bir inceleme yapar ve elde ettiği bilgileri bakanlığa bildirilir!

Meğer olay çok önceden ayyuka çıkmış, ancak okul müdiresi (her zaman olduğu gibi) olayları örtbas etmeyi tercih etmiştir.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün incelemeleri sonucunda Milli Güvenlik derslerine giren görevlilerin (en az yüzbaşı olması gerekirken) "er oldukları" ve birkaç okulda daha "milli güvenlik derslerine" girdikleri ortaya çıkar.

Gelişen olaylar ve eldeki verilerle Milli Eğitim Müdürlüğü Kız Meslek Lisesi Müdiresi Nevin Özbaş’ı açığa alır. Özbaş, Bakanlık incelemesi sonucunda öğretmen olarak Kahramanmaraş’a gönderilir. Endüstri, Sağlık ve Ticaret Meslek Liselerinin müdürleri için “idarecilikleri ellerinden alınmalı” diye verilen rapor henüz şu saatlere kadar ne hikmetse uygulanmamakta!

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER