banner198

Çankırı'ya matem düştü

Kars Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürlüğü'nde silahlı cinayet. Kurum çalışanı, sabah mesai girişinde bölge müdürü Çankırılı hemşerimiz Mehmet Tolon dahil 7 kişiyi öldürüp canına kıydı.

Çankırı'ya matem düştü
banner145
Kars Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürlüğü'nde silahlı cinayet. Kurum çalışanı, sabah mesai girişinde bölge müdürü Çankırılı hemşerimiz Mehmet Tolon dahil 7 kişiyi öldürüp canına kıydı.

 

Kurum Müdürü Mehmet Tolon ve memurları bir odaya toplayarak rehin alan Veysi Eren, ardından 40 personelin üzerlerine ateş açtı. Saldırıda ilk belirlemelere göre Müdür Tolon ile birlikte toplam 6 kişi hayatını kaybetti. Diyarbakırlı olduğu ve psikolojik sorunları bulunduğu ileri sürülen Eren, aynı silahı başına dayayarak intihar etti.

 

Eski bir TÜİK çalışanı olduğu belirtilen saldırgan intihar etti. Diyarbakır nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen saldırganın bir süre önce işten çıkarıldığı ve tekrar işe alınması için çeşitli girişimlerde bulunduğu bildirildi.

 

Saldırganın daha önce de kurum müdürünü tehdit ettiği, konunun emniyet müdürlüğüne de iletildiği bildirildi.



 

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Bu arada Kars Valisi Eyüp Tepe saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada "İşten çıkarılan biri cinnet getirip 6 kişiyi öldürmüş ve intihar etmiş. Olayın siyasi bir yönü yok. Tamamen bir personel olayı. Psikolojik sorunları olan bir personel'" dedi.

 

Saldırının terör olayı olmadığını belirtirken Vali, "Olayın terör saldırısıyla ilgisi yok. Saldırganın kimliği Veysi Erim. TÜİK'te psikolog olarak görev alıyordu'' diye konuştu.

 

ÇANKIRI'DAN İLK AÇIKLAMA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çankırı İl Başkanı Yusuf Naci Bayındır, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden bölge müdürü Mehmet Tolon ve çalışma arkadaşlarına yapılan saldırıyı kınadı.

 

Bayındır, yaptığı açıklamada, TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden TÜİK Kars Bölge Müdürü Mehmet Tolon'un Çankırılı olduğunu hatırlatarak, saldırıyı kınadığını belirtti.

 

Saldırıda ölenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileyen Bayındır, bu olaydan sonra oluşabilecek provokasyonlara karşı dikkatli olunması noktasında uyardı

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2014, 01:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
ARİF YÜKSEL
ARİF YÜKSEL - 10 yıl Önce

kars ilimiz de yaşanan silahlı saldırıda hayatlarını kaybeden başta hemşerimiz sayın mehmet tolon olmak üzere, diğer 5 vatandaşımıza allah'tan rahmet, tüm yakınlarına ve milletimize de baş sağlığı diliyorum. değerli tolon ailesine de çok büyük sabır niyaz ediyorum. hepsinin de mekanları cennet olsun.

Metin Koç
Metin Koç - 10 yıl Önce

Çocukluk arkadaşım Mehmet Tolon'un acı ölüm haberine çok üzüldüm. Kendisine Allahtan rahmet, kederli Tolon ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekanın cennet olsun Mehmet kardeş.

Hüseyin
Hüseyin - 10 yıl Önce

kınasa ne olacak? giden gitti. allah rahmet eylesin hemşerimiz memet beye.

SIRADAKİ HABER