banner198

Çankırı’ya Şair Başsavcı atandı!

Kararname ile Nazilli Başsavcısı Doğan Kaya Çankırı Başsavcılığına atandı.

Çankırı’ya Şair Başsavcı atandı!
banner145
Kararname ile Nazilli Başsavcısı Doğan Kaya Çankırı Başsavcılığına atandı. 

 

 

Hakimler Ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi’nin 2014 Yılı Yaz Kararnamesi çalışmaları tamamlandı. Buna göre Nazilli Başsavcısı Doğan Kaya Mehmet Togay’dan boşalan Çankırı Başsavcılığına atandı.

 

 

Şiir yazmaya meraklı olan Kaya’nın Nazilli’ye olan sevgisini anlattığı dizelerini kendi sesiyle seslendirerek video paylaşım sitesine yüklediği görüldü. Şair kişiliği ile tanınan eski Emniyet Müdürü Vadi Çiçekli’den sonra şiire ilgi uyan üst düzey bir bürokrata daha ev sahipliği yapacak olan Çankırı’nın Kaya’ya ne gibi ilham vereceği ise şimdiden merak konusu oldu.

 

 

Bilindiği üzere Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Togay İzmir’e Savcı olarak atanmıştı.

 Foto galeriye git

Doğan KAYA Kimdir?
İlk, orta ve lise öğrenimini Boğazlıyan ilçesinde tamamladıktan sonra, 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.


1990- 1991 yılları arasında Avukatlık, 1991- 1994 yılları arasında Hakim ve Savcılık stajını tamamlayarak, İlk görev yeri olan Sivas İmranlı Cumhuriyet Savcılığına 1994 yılında atandı. Daha sonra sırası ile Trabzon/Düzköy, Konya/Çumra, Tarsus Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu.

 

 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun 2005 yılı Güz Kararnamesinde Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun 29/03/2011 tarih ve 539 sayılı Adli Yargı Kararnamesi ile Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı. 2014 Haziran Yaz kararnamesinde ise Çankırı Başsavcılığına atandı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2018, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER