banner198

Hani satış salonuna gerek yoktu?

Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli tarafından gündeme getirilen Borsanın satış salonu eksikliği nihayet gecekondu da olsa çözüme kavuşuyor!

Hani satış salonuna gerek yoktu?
banner145

Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli’nin gündeme getirmesi ve gazetemizin de olayı sıcak tutması ile birlikte Ticaret Borsası Satış Bürosu önümüzdeki günlerde hizmete giriyor!

 

Zirat Odası Başkanı Nejat Gamzeli’nin yaptığı basın toplantısı ile birlikte gündeme gelen Çankırı Ticaret Borsasının satış salonu eksikliği Zahireciler bölgesinde yaptırılan “Satış Salonu” ile giderilmiş olacak.

 

Mezbahanenin olunduğu bölgede bir hayli “gecekondu” misali gerçekleştirilen yeni satış salonunun ihtiyaca ne derece cevap vereceği önümüzdeki günlerde tartışılır. Ancak Çankırı Ticaret Borsasının kurulduğu günden bu yana böyle bir salona ihtiyaç duymaması ile birlikte Başkan Hüsnü Ünal’ın, bu eksikliği uzun süre kabul etmemesi de olayın başka bir boyutunu göstermesi açısından oldukça önemli!

 

“Gerek yok!” diyen Başkandan “U” dönüşü!

Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli’nin 14 Mayıs 2009 tarihinde yaptığı basın toplantısı ile birlikte “Deposuz Ticaret Borsası mı olur?” başlıklı haberimize atfen açıklama yapan Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Ünal “Depolar özelleşiyor! Depo yapmanın anlamı yok! Bunun yanı sıra bizim TMO’nun alım yaptığı yerlerde görevli elemanlarımız var! Biz alım satımları buralarda gerçekleştiriyoruz!” derken, satış ofisinin de ihtiyaç olmadığını belirtmişti!

 

Ancak, bugün gelinen nokta, Başkan Ünal’ın geçmişte söylediklerinden çok farklı bir boyutu göstermekte! Madem  ki “satış ofisine gerek yoktu?” bugünlerde yaptığınız hazırlıklar neden?

 

Madem ki Ticaret Borsası bu satış ofisini yapacaktı, öyleyse şimdiye kadar neden beklediniz?

 

Çankırı nüfusunun büyük bir bölümü geçimini tarım girdileriyle sağlarken, çiftçinin ürününü Çankırı'da var olan "borsa" üzerinden satmasına neden bu güne kadar engel oldunuz?

 

Bu ve benzer soruları artırmak mümkün... Biraz da komşu illere bakalım! Hatta hatta ilçelere... Ne dersiniz...

 

Çankırı’daki satış ofisi
resmen “gecekondu”(!)

 

Çankırı Ticaret Borsası’nın hizmete açacağı “satış ofisi” resmen gecekondu! Neden mi? Öncelikli olarak bu yapının Belediyeden herhangi bir inşaat izni ve ruhsatla yapılmadığı çok açık görülmekte! Daha da ötesi bu kadar küçük alanda satış ofisinin hangi şartlarda hizmet vereceği de ayrı bir tartışma konusu olsa gerek!

 

İkincisi, sizlere yanda fotoğraflarını sunduğumuz Afyon iline bağlı Sandıklı ilçesinde Ticaret Borsasının zahireciler sitesini gösterelim! Sandıklı gibi bir ilçede Borsanın satış rahatlığını sağlama yönünde yaptıkları ile 81 il içerisinde 18 plakalı Çankırı ilinin Ticaret Borsası Satış Salonu ve satış ortamını değerlendirmek gerekmiyor mu?

 

Son not: Çankırı Ticaret Borsası Satış salonu fotoğraflarının “çekim hikayesi” tamamen evlere şenlik bir durumu ortaya çıkardı! Maskeler düştü! Hem de çok kötü! Şehirde büyük heyecan yaratan asılsız “ihbar telefonları” ve kurumları birbirine düşürme düşüncesinde olan “cücelerin” nifak tohumlarını nasıl saçtıklarını hep birlikte göreceğiz! Ve de gerçekleri yine Çankırı Postası ayrıcalığı ile sizlere sunacağız!

 

Çok yakında…

 

Haberle ilgili yazılar

http://www.cankiripostasi.com/Haber_detay.asp?id=1012

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER