banner198

İmam Hatip Lisesi Konya’da Motivasyon Artırdı

Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencileri üniversite sınavı öncesi motivasyonlarını artırmak için Konya ya bir gezi düzenledi.

İmam Hatip Lisesi Konya’da Motivasyon Artırdı
banner145

Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencilerinin üniversite sınavı öncesi motivasyonlarını artırmak ve üniversite ortamını yakından tanımaları amacı ile öğretmenleri nezaretinde Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesine bir gezi düzenlendi.

Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini Konya’da İlahiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan ve dekan yardımcısı Doç. Dr. Muhittin Okumuşlar karşıladı. İlahiyat Fakültesi dekanı Ahmet Saim Arıtan Üniversiteleri ve İlahiyat Fakültesi hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Konya’nın öğrencilerin yaşayabileceği ve her türlü sosyal-kültürel faaliyetleri yakından takip edebileceği bir şehir olduğunu, İlahiyat Fakültesinin de çok değerli bir akademik kadroya sahip olduğunu ve öğrencilere üst düzey bir eğitim verildiğini söyledi. Bilgilendirme konuşmalarından sonra öğrenciler İlahiyat Fakültesinde Hadis dersine girdiler.

Hadis anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mahmut Yeşil öğrencilere bir saat hadis dersi verdi. Daha sonra Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri anabilim dalı başkanı Prof.Dr. Ahmet Yılmaz’ın Türk İslam Edebiyatı dersine girerek üniversite havasını teneffüs ettiler. İlahiyat Fakültesinin tanıtımından sonra Dekanlık tarafından öğrencilere öğle yemeği verildi. Yemekten sonra öğrenciler Konya’yı tanımak amacı ile Mevlana ve Şemsi Tebrizi Türbesi, Alaaddin Tepesi, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi ve Müzesini gezdiler.

Okul Müdürü Mürsel Eroğlu öğrencilerin Üniversite sınavı öncesinde motivasyonlarını artırmak ve üniversite havasını teneffüs ettirmek ayrıca alan içerisinde yer alan Fakülteleri öğrencilerin yakından tanımaları amacı ile bu gezilerin düzenlendiğini ve bu gezilerin öğrenciler açısından çok faydalı olduğunu, bu tür gezilerin bundan sonraki süreçte de devam edeceğini belirtti. Ayrıca yakın ilgilerinden dolayı İlahiyat Fakültesi dekanlığına ve geziye sağlamış olduğu katkılardan dolayı Çankırı Belediye başkanlığına teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER