banner198

İtfaiye ancak enkazda soğutma yaptı!

Bayramören ilçesi Ferizli köyünde çıkan yangında iki kişi yanarak öldü...

İtfaiye ancak enkazda soğutma yaptı!
banner145

Bayramören ilçesi Ferizli köyünde çıkan yangında bir ev yanarak kül oldu.

Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında ev tamamen kül olurken anne Mihman Işık ve zihinsel engelli oğlu Dursun Bötey(30)yanarak can verdi. Evde bulunan diğer kardeş Ayşe Bötey ise yangından yara almadan kurtuldu.

İtfaiye aracı yolda kaldı!

Öte yandan arife akşamı saat 21,30 sıralarında köylülerin alevleri fark etmeleri üzerine Yangın ihbar hattı 110 numaralı telefonu arayarak yardım istemeleri üzerine Bayramören ve Kurşunlu itfaiye araçları köye ulaşmak için yola çıktılar.  Bayramören Belediyesine ait itfaiye aracının Bedford marka eski bir model olması ve bölgenin coğrafi yapısının getirdiği güçlükler yüzünden köye ulaşamadan yolda kaldığı ortaya çıktı. Kurşunlu Belediyesi itfaiye aracının gece 23,30 sıralarında köye ancak ulaşabildi. Fakat evin tamamen kül olması üzerine enkazda sadece soğutma çalışması yapılabildi.

Bu ihmale kim dur diyecek?

Bayramören ilçesi Ferizli köyünde çıkan yangın bir gerçeği daha ortaya çıkardı. 2006 yılında yine aynı bölgede belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmış ve Yaylatepesi köyünde bulunan 100’e yakın ev, ahır ve ormanlık alanlar yanarak kül olmuştu. Ne yazık ki aradan 4 yıl geçmesine rağmen hala bölgenin ulaşım alt yapısının tamamlanmamış ve itfaiye araçlarının miadını doldurmuş olması,  Ormanlık alanların sıklıkla bulunduğu Bayramören ve çevresinde olası bir yangında müdahale edilemeyeceğinin bir göstergesi.  

Çankırı’nın en önemli ormanlarının bir kıvılcımla yok olmasını istemiyorsak yetkilileri göreve çağırıyor ve bölgede çıkacak yangınlara karşı etkin kalıcı çözümler üretmeleri yönünde uyarıyoruz.  

Bayramören belediyesinden  açıklama geldi.

Söz konusu haberimizle ilgili gazetemizi arayan Bayramören Belediyesiden Selami Berber, Ferizli köyünde çıkan yangına ilk olarak kendi itfaiye araçlarının ulaştığını ve yangını köylülerle birlikte müdahele ettiklerini açıkladı. Bayramören Belediyesine ait iki itfaiye aracı bulunduğunu söyleyen Berber habere konu olan bedford marka aracın köy yolundan geri döndüğünü söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER