banner198

Karatekin Üniversitesinin Romanya Turnesi

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Romanya nın başkenti Bükreş te de coşkuyla kutlandı.

Karatekin Üniversitesinin Romanya Turnesi
banner145

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Romanya’nın başkenti Bükreş'te de coşkuyla kutlandı. Çankırı Karatekin Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, gösterileri ile Romanya’da gönülleri fethetti.

 

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Bükreş'teki Türk büyükelçiliği altıncı kez bahar yürüyüşü düzenledi. Romanya Büyükelçiliği tarafından TİKA aracılığı ile davet edilen Çankırı Karatekin Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu da törenlere katıldı. Çoluk çocuk her yaştan insanın yer aldığı kortejin en önünde Türk, Romen ve Azeri bayraklarının yanı sıra Atatürk posteri taşındı. Kortej önündeki araçtan çalan marşlar ise gurbetçileri coşturdu. Gurbetçiler yer yer sözleriyle yer yer alkışlarla marşlara eşlik etti. Katılımcılar, yürüyüş güzergâhında rastladıkları Romen vatandaşlarına bayrak hediye etti. Yoldan geçen Romen vatandaşları ise meraklı bakışlarla korteji izledi. Bazıları ise bayrak sallayarak korteji selamladı. 3 kilometrelik güzergah üzerinde yer alan meydanda, Çankırı Karatekin Üniversitesi'nden gelen halk oyunları ekibinin gösterisi ise yürüyüşe renk kattı.

 

Türkiye’nin Bükreş Büyükelçiliğinin bahçesinde düzenlenen resepsiyonda, Çankırı Karatekin Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, 4000’e ulaşan seçkin davetli topluluğuna Bir Yudum Anadolu Efsanesi, Artvin, Aşuk-Maşuk ve Kafkas gösterilerini yaptı. Bükreş’in meydanında bulunan büyük bir parkta, Çankırı Karatekin Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, Romanyalılarla buluştu. Gösteriyi 2000 kişi yoğun ilgi ile izledi. Aynı program Romanya’nın Köstence şehrinde 600 kişilik seçkin bir grup önünde sahnelendi.

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi, Romanya’nın Cluj şehrinde bulunan ve Romanya’nın en büyük üniversitesi olan Babeş Bolyai Üniversitesine konuk oldu. Babeş Bolyai Üniversitesi kampusunda 1000 kişilik Romen öğrenci ve öğretim üyesi topluluğuna Türk Halk Danslarından örnekler sergilendi.  İzleyicilerin yoğun ısrarı üzerine gösteri iki kez tekrar edildi.

 

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Emin Karaman, Uluslararası İlişkiler Başkanı Hakan Baykal ve Öğretim Görevlisi Ahmet Kocadağ yönetiminde ve Burak Ordu, Aydın Eroğlu, Arif Birol Özdemir, Tarık Kaymak, Ahmet Yaslıtaş, Can Kabakçı, Zafer Zengin, Ömer Eliaçık, Burak Tütüncü, Ferhat Özbek, Gizem Şahin, Satı Yardımcı, Yeşim Güven, Pelin Denizyaran, İslim Polat, Ayşegül Samancı, Rabia Dügenci, Funda Yüksel ve Tuğba Öztürk’den oluşan Çankırı Karatekin Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu kafilesi, yoğun ve keyifli Romanya turnesinin ardından yurda döndüler. 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER