banner198

Kariyer Günlerinin İlki Gerçekleştirdi

ÇABAM ile Gençlik Merkezlerinin ortaklaşa düzenlediği Kariyer Günlerinin ilki gerçekleştirildi

Kariyer Günlerinin İlki Gerçekleştirdi
banner145

Vali Özcan: “Çankırılılar olarak zoru hemen başarırız, imkânsız biraz zaman alır!”

 

Çankırı Belediyesi Eğitim ve Kariyer Merkezi ile Gençlik Merkezlerinin ortaklaşa düzenlediği “Kariyer Günleri”nin ilki gerçekleştirildi.

 

100. Yıl Kültür Merkezinde öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen programın misafir konuşmacısı Çankırı Valisi Vahdettin Özcan oldu. Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin meslekleri tanımalarına ve doğru kariyer planlamaları yapmalarına imkân sağlayan “Kariyer Günü” programı, slayt görüntüleriyle renkli başladı.

 

Meslek seçiminde; bireyin kendi birikimini bilmesinin, fırsatları tanımasının, hedefleri belirleyerek planlar hazırlamasının önemine değinen Vali Vahdettin Özcan “Talip olduğunuz kariyerin en iyisini siz yapın. Kariyerinizi çizginizde tedbir ve takibi elden bırakmayacaksınız. Hayal etmekten, empati kurmaktan ve hata yapmaktan çekinmeyin. Bunlar, toplumsal ve kişisel gelişimimiz için çok önemli. Bu özellikleri de sevgi ve hoşgörü ile desteklemeliyiz. Bu ikisi modern toplumun en büyük göstergesi. Bizler, artık, özgün nitelikli, farkındalık oluşturan, özgün alanlarda yetişmiş kişilerle çalışmak istiyoruz. Toplumumuz, nitelikli insanlar bekliyor. Makamlar kimsenin babasının koltuğu değil. Bizim bulunduğumuz yerleri bir gün sizler dolduracaksınız. Bu anlamda; toplum yöneticiliğinin hazırlıklarını yapmanız lazım. Bunun ilk kuralı da Türkçeyi doğru kullanmaktır.” diyerek gençlere tüyolar verdi.

 

 

Vali Özcan, mesleğinin dezavantajlarından da bahsederek “Kariyer bir hayat biçimidir. Zira meslekler, insanların hayat biçimlerini de çerçeveler. Mülki İdare Amirliği’nde kişinin özel hayatı kalmaz. Kariyer planlamanızda böyle bir eksen olduğunu da bilin. Dünyaya duyarlı olun.” diye ekledi.

 

30 dakikalık konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Vali Özcan, “Bir suç var ise bunun örtülmesi kadar ahlak dışı bir şey yoktur. Valiliğimde de aynı dürüstlükle hareket ediyorum.” diyerek öğrencilere son bir uyarıda bulundu. Vali olmak dışında içinizde uhde kalan bir meslek var mı sorusuna Vali Özcan ilginç bir yanıt vererek “Kırkpınar Ağası olmak isterdim.” dedi.

 

Kariyer Günü’ne Vali Özcan’ın Çankırı’yı ve Çankırılıları övdüğü sözler damgasını vurdu: “Çankırılılar olarak zoru hemen başarırız, imkânsız biraz zaman alır!”

 

Program sonunda Vali Özcan’a Belediye Başkanı İrfan Dinç adına plaket verilirken, kendisine ait Vefa Lisesi öğrenci kütük defteri örneği de hediye edildi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER