banner198

Kökleri Ota ilçesi Kalfat beldesine kadar uzanan...

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, yaptığı açıklama ile Ramazan ayının islam dünyası için taşıdığı önemi vurguladı.

Kökleri Ota ilçesi Kalfat beldesine kadar uzanan...
banner145

Kökleri Çankırı-Orta ilçesi Kalfat beldesine kadar dayanan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, Ramazan ayında anlamlı bir çağrıda bulundu: "İslamı daha çok öğrenmek ve anlayışınızı yükseltmek için Müslüman komşularınızla birlikte 1 gün oruç tutun" dedi.

Müslüman polislerin, doktorların, bilimadamlarının ve öğretmenlerin, Londra'nın bir parçası olduğunu vurgulayan Johnson, “Ramazan öğretilerinin kalbinde, toplum ruhu, aile bağları, şefkat, insanlara yardım gibi konular yatıyor” dedi.


KÖKLERİ KALFAT'A KADAR UZ ANIYOR...

Londra’da bir camiyi ve Londra Müslüman Merkezini ziyaret eden Johnson, “Müslüman komşularımızın toplumumuzda daha iyi anlaşılmasına yardım etmek için bir gün oruç tutalım” dedi.

 

Orta İlçesi Kalfat köyünde 1813 yılında doğmuş, küçük yaşta Kalfat köyünden kalkıp İstanbul’a gitmiş; cesareti, zekası, yetenekleri ile mesleğinin zirvesine çıkmış girişimci ruha sahip bir Çankırılı, Mumcular Kâhyası Hacı Ahmed Efendinin oğlu Ali Kemal’in torunu olan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, Ramazan ayında Müslüman vatandaşlarla bir araya gelerek onların taleplerini dinledi.

 

Johnson, başkentte yaşayan Müslümanların, toplumun genelinde var olan basmakalıp düşüncelerle mücadele ettiğini ve bu insanların genel toplum yapısının bir parçası olduklarını göstermek için gayret gösterdiklerini söyledi.

ALINACAK DERSLER VAR

Londralılara anlamlı bir mesaj veren Johnson, "Ramazan ayında insanlara bir çağrıda bulunuyorum: İslam hakkında daha fazlasını öğrenmek ve anlayışınızı yükseltmek için Müslüman komşularınızla birlikte 1 gün oruç tutun ve orucunuzu yerel camilerde açın" diye konuştu. Müslümanların, Londra dokusunun bir parçası olduğunu vurgulayan Johnson, "Eğer düşündüklerinizden daha fazla ortak yanlarınızın bulunduğu sonucuna varmazsanız çok şaşırırım. Bütün insanların İslam'dan alacağı dersler var" dedi.

 

BABASI STANLY, 2008 TEMMUZ’UNDA KALFAT’TA GELMİŞTİ!

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’un babası Stanly Johnson, Temmuz 2008’de Kalfat’a gelerek kuzenleriyle buluşmuştu.

 

Gün boyu Kalfat’ta gezen Stanly Johnson, “Burada olmaktan büyük mutluluk duydum. Dede ocağını ziyaretten son derece etkilendim. Kan bağı taşıdığım yakın akrabalarımla birlikte olmak büyük heyecan verici” demiş ve Kalfat’ta kendisine gösterilen ilgiden memnuniyetini belirtmişti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğraf 1: Londra Belediye Başkanı Boris Johnson.

Fotoğraf 2: Boris Johnson'un babası Stanly Johnson'un Temmuz 2008'de Orta-Kalfat beldesine yaptığı ziyarette kuzenleri ile birlikte.

Fotoğraf 3: Stanly Johnson'un ziyaretini takip eden Vedat Beki, Kalfat Yaylasında birlikte...

(Fotoğrafların izinsiz olarak kullanılması halinde yasal haklarımızın kullanılacağının bilinmesini isteriz - Çankırı Postası)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER