banner198

Kore Gazileri Savaştıkları Topraklara Uğurlandı

Kore Gazileri Mustafa Kurt ve Ali Kaya, savaştıkları toprakları tekrar ziyaret etmek için Kore ye uğurlandılar

Kore Gazileri Savaştıkları Topraklara Uğurlandı
banner145

Pasaport ve diğer işlemleri Çankırı Valiliğince gerçekleştirilen iki Kore Gazileri Mustafa Kurt ve Ali Kaya, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın talimatları doğrultusunda, Kore’ye uğurlandılar.

Valilik önünde düzenlenen uğurlama törenine Vali Özcan, Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Jandarma Komutanı Alb. Şakir Uslu, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çelik, Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdür Vekili Rabia Çayır katıldı.

Vali Özcan konuşmasında, “Sayın Bakanımıza ve Sayın Milletvekillerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu gezi programı Sayın Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz’ın ilimizi ziyaretlerinde gündeme gelmişti. Bu iki değerli Kore Gazimiz saat 17:00 de Ankara’dan İstanbul’a, gece saat 22:00 de de İstanbul’dan Seul’a hareket edecekler. Bir hafta kalacaklar. Kendilerine Valiliğimizin hediyesi olarak birer kutu Türk Bayrağı Rozeti hediye ediyorum. Bunu Seul’da gezerken kardeşlik nişanesi olarak Koreli vatandaşların yakalarına yapıştırın. Tekrar kendilerine hayırlı yolculuklar diliyorum. Sağlıcakla gidip gelsinler ” dedi.

Milletvekili Hüseyin Filiz ise, “Sayın Bakanımızın ziyaretlerinde ve Ankara dönüşünde bu konuda biraz ısrarkar oldum. Bakan Yardımcısı ile beraber Güney Kore’ye gidecek gazilerimize hayırlı yolculuklar diliyorum. Her Türk asker doğar ve asker olarak ölür” dedi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç ise, “Bir Kore Gazisi oğlu olarak Mustafa Amcaların ve Ali Amcaların hissiyatlarını çok iyi anlıyorum. Rahmetli babam da zaman zaman bu şekilde duygusallığa kapılırdı. Kendilerine hayırlı yolculuklar diliyorum. Salimen gidip gelsinler” dedi.

Kore Gazisi Mustafa Kurt ise, “Sayın Bakan başta olmak üzere Sayın Valimize, Sayın Milletvekilimize, Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizler 63 sene önce Kore’de çarpıştık. Ama o topraklara şimdi gezmeye gidiyoruz. Ben 15 ay kaldım. Bir baskında yaralandım. 3 ay hastanede yattım. Şimdi o toprakları görecek olmam beni heyecanlandırıyor” diyerek Türklük şiirini okudu.

Kore Gazisi Ali Kaya ise, “Bizler oraya gönderilirken Allah rızası için gittik. 12 ay askerlik yaptım. Tekrar oralara gidecek olmaktan son derece mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedikten sonra şiir okudu.

Daha sonra Kore Gazileri, Vali Vahdettin Özcan, Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çelik ve orada bulunan diğer katılımcılarla vedalaştıktan sonra Valilik tarafından tahsis edilen araç ile Ankara’ya hareket ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER