banner198

Kurucu Rektöre 'gay seks' şantajı!

2004 yılında Çankırı Karatekin Üniversi'nin tedviren kurucu rektörlüğünü de yapan eski Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç'a koruması tarafından 'gay seks' şantajı yapıldığı ortaya çıktı.

Kurucu Rektöre 'gay seks' şantajı!
banner145

2004 yılında  Çankırı Karatekin Üniversi'nin tedviren kurucu rektörlüğünü de yapan eski Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç'a koruması tarafından  'gay seks' şantajı yapıldığı ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı dava iddianamesine göre, eski Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç,a yanında koruma olarak görev yapan Serdar Göçer’le cinsel ilişkiye girdi. İddiaya göre Göçer, cep telefonu ile bu ilişkiyi görüntüledi ve Yamaç’a 150 bin TL’ye satmak istedi

ESKİ Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç’a, görüntülerinin yer aldığı bir CD ile şantaj yapıldığı ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, görüntüleri kaydeden ve bunları “basına vermeme” karşılığında 150 bin lira isteyen iki kardeş hakkında açtığı davanın iddianamesi açıklandı.

ÖNCE ALKOL ALMIŞLAR...
Sır gibi saklanan olay, 19 Ağustos 2010 tarihinde yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı dava iddianamesine göre Prof. Dr. Kadri Yamaç, yanında koruma olarak görev yapan Serdar Göçer’le, kendi evinde alkol aldıktan sonra cinsel ilişkiye girdi. İddiaya göre, Göçer cep telefonu ile bu ilişkiyi görüntüledi. Yaşananları ağabeyi Orbay Göçer’e anlatan koruma iddiaya göre, CD’ye aktardıkları görüntülerle Yamaç’a şantaj yaparak para sızdırmak istedi. Kardeşler, önce Yamaç’ı ellerindeki görüntülerden bir mektupla haberdar etti. Ardından telefonla arayarak CD’yi ‘basına vermeme’ karşılığında 150 bin lira istedi. Prof. Dr. Kadri Yamaç, durumu polise bildirdi. Yamaç, seri numaraları önceden alınmış para dolu bir çantayla bir AVM’nin önünde, Göçer kardeşlere randevu verdi. Korumanın ağabeyi Yamaç’ın yanına gelerek, telefonla arayan kişinin kendisi olduğunu söyledi ve paraları istedi. Polis, bu esnada operasyon yaptı ve Göçer’i yakaladı. İddianameye göre, tutuklu sanıklardan Serdar Göçer ve ağabeyi Orbay Göçer’in verdikleri ifadelerde suçlarını kabul ettikleri belirtildi. Serdar Göçer, iddianamede yer alan ifadesinde, “Fantezi olsun diye çekmiştim. Ancak daha sonra bunları silmeyi unutmuşum. Ağabeyim görmüş ve bir CD’ye aktarmış” dedi.

YAMAÇ HATIRLAMIYOR
İddianamedeki ifadeye göre Prof. Dr. Kadri Yamaç, cinsel ilişki olayını hatırlamıyor. CD’de yer alan görüntüler üzerine Yamaç’ın, “Alkol aldıktan sonra kendimde değildim. Muhtemelen sarhoş olduğum esnada olay meydana gelmiş” dediği ileri sürüldü. Olayla ilgili haklarında 15’er yıl ağır hapis cezası istenen Göçer kardeşlerin yanı sıra, aynı davada Yamaç’la ilgili özel bilgiler aktardığı ve çevresine “Yakında Kadri Hoca’nın bombası patlayacak” dediği öne sürülen Gazi Üniversitesi’nde görevli personel Cem Toygün’ün de suça iştirakten yargılanması isteniyor.

KİMLİK KARTI KADRİ YAMAÇ KİMDİR?

2008 YILINDA EMEKLİ OLDU
-1958 Ankara doğumlu.
- TED Ankara Koleji mezunu.
- 1982 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi.
- 1989’da iç hastalıkları, 1993 yılında da hematoloji uzmanı oldu.
- 1993-1994 yıllarında ABD’de Arkansas Tıp Merkezi’nde eğitimini sürdürdü.
- 1995 yılında doçent, 2002 yılında profesör oldu.
- 1996-1999 yıllarında, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde başhekim yardımcılığı yaptı. Yayınlanmış iki tıp kitabı ve çeşitli kitaplarda bölümleri bulunuyor.
- 2004 yılında rektörlüğe atandı. Kastamonu, Çorum Hitit ve Çankırı Karatekin üniversitelerinin de tedviren kurucu rektörlüğünü yaptı.
- 2008 yılında üniversiteden ayrıldı.

En yüksek oyu aldı ama Köşk’e ismi verilmedi!

GAZİ Üniversitesi’nde 2004-2008 yılları arasında rektörlük yapan Prof. Dr. Kadri Yamaç, görevi devrettikten bir ay sonra emekliliğini istemişti. Yamaç, 2008 yılında Gazi Üniversitesi’nde yapılan rektörlük seçiminde 732 oyla ilk sırada yer almıştı. YÖK, Çankaya Köşkü’ne gönderdiği üç kişilik listede Yamaç’a yer vermemişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de 384 oyla seçimlerde ikinci en yüksek oyu alan Prof. Dr. Rıza Ayhan’ı yeni rektör olarak atamıştı. Bu arada Sayıştay, geçtiğimiz aylar içinde Yamaç’ın dönemine ilişkin incelemelerde bulundu ve usulsüz harcama tespit etti.

KAYNAK: HABERTÜRK

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER