banner198

Okul yönetiminden çıldırtan malzeme listesi

Çankırı Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonunda kayıt yaptırmak için yurda gelen kız öğrencilerin eline tutuşturulan malzeme listesi bir hayli kabarık.

Okul yönetiminden çıldırtan malzeme listesi
banner145

2011-2012 Eğitim-Öğretim dönemine merhaba diyen Çankırı’da okuyucularımızdan haber merkezimize öyle ilginç ihbarlar geliyor ki, bu kadarına da pes demeden geçmemiz mümkün değil.

Son şikayet konumuz ise 2009 yılında Vilayetler Hizmet Birliğince yaptırılan Çankırı Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonunda kayıt yaptırmak için yurda gelen kız öğrencilerin eline tutuşturulan malzeme listesinin bir hayli kabarıklığı.

Okul yönetimi tarafından alınması istenen malzeme listesi her eğitim dönemi başında öğrencilerden isteniyor.

Adeta bir züccaciye dükkanı açabilecek kadar malzeme talep eden okul yönetimi, listede yer alan malzemeleri almadan hiçbir öğrencinin yurda alınmayacağını söylüyor.

Ellerine tutuşturulan listeye malzemelerin kaliteli olması ve hangi firmadan alınacağı konusunda adres bile gösteren okul yönetiminin bu tutumu bir çok soruyu da beraberinde getiriyor.

İstenen listede yok yok!

İki yüz yatak kapasiteli pansiyonun her öğrenciden alınması istenenler listesine bakıldığında malzemeler arasında 6’şar adet çatal, kaşık, bardak, tuvalet kağıdı ve faraşlı fırça takımı v.b gibi bir çok malzeme yer almakta.

Okuyucumuzun iddiasına göre kazara bardaklardan bir tanesi kırıldığında, dönem başında aldırılan yedek malzemenin verilmesi yerine  öğrenciden kırılan malzemenin yerine yenisini temin etmesi istenmekte. Bir diğer ilginçlik ise dönem başında aldırılan tuvalet kağıdı, peçete gibi malzamelerin odalara dağıtılmaması ve öğrencilerin bu ihtiyaçlarını ise tekrar kendilerinin karşılaması.

Belge1: Çankırı Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonunun kabarık malzeme listesi

Mevzuatta farklı, uygulama da farklı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı diğer bir öğrenci yurdunda ise öğrencilerden istenen malzeme listesinin kişisel temizlik malzemesiyle sınırlı tutulması, mevzuat ve yönetmeliklere uygun olarak yönetilmesi gereken Milli Eğitim Kurumlarının adeta  “Ali Babanın çiftliği" gibi yönetildiğinin bir göstergesi.   

Her eğitim döneminde kayıt sırasında öğrenci velilerinden ücret ve farklı taleplerde bulunulmamasını isteyen Milli Eğitim Bakanlarına inat, ihale kanunu dışında ölçüyü kaçıran ve adeta zücaciyeci dükkanı açacak müflis tüccar edasıyla öğrencilerden 'şunu al, bunu al' diyerek bitip tükenmek bilmeyen istekte bulunan yöneticilere dur diyecek yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Belge2: Başka bir Öğrenci Pansiyonu malzeme listesi

Ve çiçeği burnunda İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek’e cevaplanması isteğiyle sorularımız?

Öğrencilerden her yıl toplanan ve arta kalan malzeme nerede kullanılıyor?

Öğrencilerden talep edilen malzeme listesi okulun internet sitesinde neden yer almıyor? Bu keyfi bir tutumun göstergesi mi?

Malzeme listesi hangi mevzuat yada yönetmeliklere göre öğrenciden talep ediliyor?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Okulların pansiyonlarında farklı istek ve taleplerin yer alması ne derece doğru?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı pansiyonların temizlik ve benzeri ihtiyaçların temini için malzeme alım ihalesi yapılmıyor mu? Yapılıyorsa bu malzemeler neden öğrenciden isteniyor?

İlk kayıtta öğrenciden talep elden yurt giriş ücreti bu malzemelerin alımını kapsamıyor mu?

Malzemelerin alımı noktasında şifahen bir firmanın adres gösterilmesi, haksız rekabet ve suiistimallerin oluşmasına yol açmaz mı?

Aşağıda ki Fotoğraf karesinde Çankırı Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonundan bir kesit yer almakta

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER