banner198

Orada bir park var... Ama ne ziyaret edeni ne de...

Belediyenin hizmete açtığı ancak bugün için adeta savaş alanına dönmüş olan parkta manzara hiç de iç açıcı değildi... Vedat Beki gitti-gördü ve fotoğrafladı...

Orada bir park var... Ama ne ziyaret edeni ne de...
banner145

Vedat Beki’nin yolu bu kez Atkaracalar ilçesine düştü! İlçenin yeni yerleşim bölgesi olan Yenimahalle’de Belediye tarafından yaptırılan park bugün için içler acısı halde!

 

Cumartesi ve Pazar gününü yine Çankırı’nın yollarında geçirdim. Yolum Atkaracalar’dan geçti. Ve ilçedeki değişimi görmek için biraz dolaştım. İlker Mahallesinde bundan önceki belediye yönetimince bir park yapılmış ve vatandaşın hizmetine sunulmuş! Hem de oldukça büyük ve ihtiyaca cevap verecek düzenlemelerle!

 

Gel gör ki, burada da karşımıza “park yıkımcıları” ya da “park çeteleri” çıkıyor! Güzelim park adeta savaş alanından çıkmış bir görüntü ile karşıladı beni!

 

Park içerisinde sağlam buldukları oyuncaklarla, hatta hatta kırık dökük olmasına karşın, başka seçenekleri olmadığı için mecburiyetten zamanlarını orada karşılayan iki minik yavru çıktı karşıma! Biri de adaşım çıktı! “Nedir bu parkın hali?” diye adaşıma sordum! Aldığım yanıt beni şaşırtmadı!

 

“Öğleden sonraları bazı ağabeyler geliyor! Kırıyorlar, döküyorlar! Biz de korkumuzdan onlar gelirken parkı terk ediyoruz! Akşam karanlık basmaya başlayınca çekip gidiyorlar!”

 

Parkın her köşesi virane! O görüntülerden bir demeti sizlere ve Atkaracalar Belediye Başkanı sayın Rifat Altuntop’a sunuyorum! Umarım çiçeği burnunda belediye başkanımız bu virane park ile ilgilenir de, özellikle yaz aylarında gurbetten gelen hemşerilerine akşam saatlerinde hoşça vakit geçirebilecekleri bir alanı hizmete sunmuş olur!

 

Ne dersin sayın başkan! Özellikle yaz tatilini Atkaracalar'da değerlendiren gurbetçi hemşerilerinin bu talebi çok üst seviyede! Yapacağınız yeni düzenleme oldukça hora geçecek! Benden söylemesi... Sizlere kolay gelsin...

 

Yandaki fotoğrafta gördüğünüz gibi, parkın içerisine monte edilmiş ve vatandaşın spor yapmasına imkan verecek olan aletler bugün için kullanılmaz durumda!

 

 

 

 

Yine her zamanki gibi vatandaşın hizmetine sunulan park alanlarında projede yer alan havuzların bugüne kadar çalıştığı ve işlevini gördüğü pek görülmedi! Bunlara son örnek Atkaracalar'daki bu parktan! Alışkın olduğumuz görüntü yine karşımızda... Havuz var, suyu yok!

 

Park içerisinde vatandaş için konulan oturma gruplarının perişanlığı bir yana, burada oturarak dinlenen vatandaşların da geride bıraktıkları bir yana! Oturmuşlar, çekirdek yemişler, kola içmişler, ama gel gör ki kendilerinden sonra gelenlere bıraktıkları ortam aynen yukarıda!

 

 Park alanı içerisinde kapalı cafe olarak düşünülmüş bir bina da mevcut! Ancak başta binanın dışı olmak üzere içi de ayrı bir felaket! Özellikle bu aylarda gurbetten olabildiğince hemşerisini barındıran bölgede bu parkın ve içerisindeki eksikliklerin giderilmesi Atkaracalar'da yaşayanları hayli mutlu edecek!

 

Binanın arka tarafına geçtiğimizde daha da ilginç bir manzara ile karşılaştık. Parkın aydınlatması için getirilen elektrik direkleri ve karpuzlar bir köşeye yığılmış vaziyette duruyorlardı! Kırılmamış olmaları mucize! Ancak çevreye baktığımızda içeride kullanılan ocağın dışarıda, masanın da parçalanmış hali hemen önümüzde kendisini gösteriyordu!

 

Umarız bu görüntüler Atkaracalar Belediye Başkanı sayın Rifat Altuntop'un olaya müdahalesiyle sonlanır ve Atkaracalar'a yakışan görüntüleri fotoğraflamak yine bizlere düşer!

 

Haber/Fotoğraf:

Vedat Beki

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER