banner198

Taşımalı eğitime son! Boş YİBO lar doldurulacak!...

Milletvekili Nurettin Akman geçtiğimiz günlerde Vedat Beki tarafından kendisine sorulan bir soruya, böyle bir yazı yok dedi! Ancak...

Taşımalı eğitime son! Boş YİBO lar doldurulacak!...
banner145

Vedat Beki/Özel Haber

 

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Çankırı milletvekili Dr. Nurettin Akman ile yaptığım görüşmede “Geçtiğimiz hafta sonu Çankırı Valisi Şemsettin Uzun’un taşımalı eğitime son vererek, öğrencileri YİBO’larda toplayacağı yönünde bir karar aldığı söyleniyor! Ne diyorsunuz?” şeklindeki sorumuza “Sayın Valimizin taşımalı eğitimi sonlandırdığı yönünde almış olduğu böyle bir karar yok! Ancak konu gündemde yerini koruyor! Konuyla ilgili olarak toplantı ve çalışmalar yapılıyor! Tekrar edeyim konu ile ilgili alınmış kesin bir karar yok” dedi.

 

ANCAAAAAAAAAAAAK!

Sayın Milletvekili Dr. Akman’ın dediklerinin aksi yönde bilgi ve belgelerle karşılaştım!

 

Şöyle ki: 9 Temmuz 2009 tarih ve 8016 sayılı Çankırı Valiliği yazısı Çerkeş Kaymakamlığına ulaşıyor ve gönderilen yazıda “Taşımalı eğitim kesinlikle sonlanacak” şeklinde bir muhtevaya sahip!

 

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürünün de paraf ettiği Valilik imzalı yazıda, bölgede yapılan taşımalı eğitime son verilerek, Bayramören’deki YİBO’larda öğrencilerin toplanması konusunda kesin talimat mevcut!

 

Yazıya göre, ilköğretim çağındaki çocuklar ailelerinden alınarak Bayramören’deki YİBO’ya teslim edilecek ve ilköğretimlerini buralarda tamamlayacaklar!

 

BU KARARI KİM ALIYOR?

Çankırı Valiliğinin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün böylesi “dayatmacı” bir kararla İlçe Kaymakamlıkları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerini “kendi aldıkları karara uyma” konusunda büyük baskılar sergiliyorlar!

 

Çerkeş’te 27 Haziran 2009 tarihi ile Milli Eğitim Bakanlığından alınan “taşımalı eğitim ile ilgili olarak yapılacak ihale” yayımlanmış olmasına karşın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu ihalenin iptal edilmesi için gereken işlemleri yapma konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü üzerinde büyük baskılar yapmakta!

 

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, Şube Müdürü İshak Gürel’in görev alanına Taşımalı Eğitimi ve Özel Öğretimlerden Sorumluluğu vererek, alışılmışın dışında bir görevlendirme gerçekleştirdi!

 

ILGAZ KAYMAKAMI DA
BENZER YAZIYI KALEME ALDI!

AK Parti Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman’ın “Böyle bir yazı yok!” dediği konu ile ilgili olarak Çankırı Postası başka bir belgeye daha ulaştı!

 

Ulaştığımız belge, Ilgaz Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’nın imzası ile yukarıda tarihini verdiğimiz Valilik yazısı ile aynı tarihli!

9 Temmuz 2009 tarih ve Sayı: 1626 yazı ile köy muhtarlarına gönderilen yazı aynen şöyle:

 

“İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 29.06.2009 tarih ve 2 nolu İl Değerlendirme Komisyon Kararına istinaden köyünüzden taşımalı sistemle Merkez İlköğretim okullarına taşınan öğrencilerin 2009/2010 Eğitim – Öğretim yılında karar gereğince Kurşunlu Yatılı Bölge İlköğretim Okuluna yerleştirildiğinden öğrenci velilerine gerekli duyurunun yapılmasını rica ederim. İmza – Namık Kemal Nazlı / Kaymakam”

 

KİM YALAN SÖYLÜYOR?

Vedat Beki’nin AK Parti Çankırı Milletvekiline sorduğu soruya aldığı yanıt ortada! Peki sayın Akman’ı böyle yanıt vermeye iten neden nedir?

 

Burada iki şık karşımıza çıkabilir! Birincisi, bölge milletvekili net olarak sorduğumuz soruya bilerek yanlış açıklama yapıyor!

 

İkincisi, AK Parti Çankırı Milletvekiline konuyla ilgili olarak bilgi veren BÜROKRAT kasıtlı olarak gerçeği saklıyor ve milletvekili Akman’ın böylesi bir yanıt vermesine neden oluyor!

 

Ortada yaşanan bu durumu en güzel şekilde yanıtlayabilecek kişi yine milletvekili Akman’dır!

 

Konuyla ilgili yapacağı açıklamaya sayfalarımız sonuna kadar açık!

 

KÖYLÜSÜ DE KENTLİSİ DE KARŞI!

Hafta sonu başta Korgun’a bağlı Kesecik ve Maruf köyleri ile Ilgaz’a bağlı Kırışlar köyünü ziyaret ettim. Bu köylerde Çankırı Valiliğinin almış olduğu “taşımalı eğitime son” kararı ile ilgili olarak görüştüğüm kişiler, “Bu karar uygulanamaz! Mümkün değil! 7 yaşındaki çocuğumuzu biz YİBO’lara nasıl teslim ederiz! Bu kararı alanlar kendi çocuklarını YİBO’lara teslim ederler mi? Başta milletvekillerimiz olmak üzere, gerekirse Başbakan’a kadar giderek derdimizi anlatırız!” diyerek tepkilerini ortaya koydular...

 

KARABÜK GERİ DÖNÜŞ YAPTI!

Öte yandan komşu il Karabük’te de İl Milli Eğitim Müdürlüğü benzer bir kararı aldı ancak bölge milletvekilleri alınan kararı Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde bozarak eski sistem “taşımalı eğitime” dönüşü gerçekleştirdiler.

 

Konuyla ilgili sözü edilen haber için:

http://www.cankiripostasi.com/Haber_detay.asp?id=1328

 

Fotoğraf 1: Çerkeş YİBO. Fotoğraf 2: Kurşunlu YİBO.

Fotoğraf 3: Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman Pursaklar'da bir açılış töreninde (arşiv)

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER