banner198

MHP Çankırı İl Kongresi şimdiden iki adaylı!

MHP Çankırı İl Genel meclis üyesi Tevfik Rüştü Özgür Pazar günü yapılması planlanan MHP Çankırı kongresinde il başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

MHP Çankırı İl Kongresi şimdiden iki adaylı!
banner145

MHP Çankırı İl Genel meclis üyesi Tevfik Rüştü Özgür Pazar günü yapılacak olan MHP Çankırı İl kongresinde il başkanlığına aday olacağını açıkladı.

23 Temmuz tarihinde yapacağı  basın toplantısında MHP Çankırı il başkanlığına aday olduğunu kamuoyuna resmen açıklayacak olan Özgür, bugünleri kongrede oy kullanacak delegeleri ziyaret ederek değerlendiriyor.

Çalışma ofisinde Ercan Şeker’e adaylığıyla ilgili bilgi veren Tevfik Rüştü Özgür, pazar günü gerçekleştirilecek MHP kongresinde İl başkanlığı için aday olacağını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisinin Çankırı’da daha iyi yerlerde olması gerektiği için göreve talip olduğunu belirten Özgür “Bu hedefi gerçekleştirmek amacıyla arkadaşlarla bir durum değerlendirmesi yaptık ve göreve talip olduk. Delegemiz pazar günü sandıkta kimi seçerse takdirine saygılıyız. Milliyetçi Hareket Partisinin dışında hiçbir parti ve kuruluşta siyaset yapmadım! Bundan sonra da çizgimde sapma olmaz. Seçilip seçilmemem önemli değil! Bize siyasette ne zaman görev düşerse çalışmaya hazırım.”

Hedefim; MHP’yi Çankırı’da birinci parti yapmak!

Özgür;“Çankırı’nın bugün içerisinde bulunduğu durum dikkate alınırsa yedi yıl içerisinde Çankırı seçmeninin AKP’ye verdiği desteğin karşılığını alamadığını görüyoruz. AK Parti Çankırı seçmeninden %65 civarlarında oy almasına, bir dönem üç, bu dönem iki milletvekili çıkarmasına rağmen Çankırı’daki kan kaybını durduramamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi mensupları olarak vatandaş bize ana muhalefet görevi vermiştir! Bu süre içerisinde biz de bu ana muhalefet görevini nasip olur seçilirsek Çankırı menfaatleri doğrultusunda yerine getirmeye çalışacağız. Bu amaçla yola çıktık. Parti içi herhangi bir çekişmemiz yok. Çankırı’nın çıkarları ve menfaatleri doğrultusunda tüm siyasi partiler ile sivil toplum örgütleri bir araya gelerek birlikte hareket etmeyi arzuluyoruz. Maalesef bu durum geçmiş dönemlere gerçekleştirilememiş bir hadise! El birliğiyle yapmadığımız için netice alamıyoruz. Hedefimiz bundan sonra yapılacak olan seçimlerde MHP’yi Çankırı’da birinci parti yapmaktır!”

Milliyetçi Hareket Partisinde seçimlere sayılı günler kala başkan adaylığı çalışmalarına hızlandıran Tevfik Rüştü Özgür’e sohbetimiz esnasında “Sizde genel merkezin işaret ettiği bir aday oluyor mu?” diye yönelttiğim soruyu AK Partide yaşanan başkanlık yarışına nazire yaparcasına tebessüm ederek yanıt aldık: “Sanıldığının aksine bizim partimiz demokrasiyi en iyi özümsemiş partidir. Diğer partilerde olduğu gibi atama yoluyla bizde başkan seçilmez.”

Fotoğraf 1: Tevfik Rüştü Özgür İl Genel Meclisi toplantısında (arşiv)
Fotoğraf 2: Tevfik Rüştü özgür, Ercan Şeker ile birlikte.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER