banner198

Sefer Ahmetoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Milli Görüş davasının öncü isimlerinden olan Sefer Ahmedoğlu’nun cenazesi, Çankırı'da son yolculuğuna uğurlandı.

banner145

 Milli Görüş davasının öncü isimlerinden olan Sefer Ahmedoğlu’nun cenazesi, Çankırı'da son yolculuğuna uğurlandı.

 

Avrupa Milli Görüş ile İslam Toplumu Milli Görüş teşkilatlarında çeşitli görevlerde bulunan Sefer Ahmedoğlu, 72 yaşında Almanya'nın Köln kentinde hayatını kaybetti. Emekli imam Ahmedoğlu’nun cansız bedeni uçakla Ankara’ya, buradan da karayoluyla Çankırı'ya getirildi.

 

Ahmedoğlu'nun cenazesi, Hoca Ahmet Yevesi Camii’nde cuma namazını müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Hamdi Arslan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

 

Cenaze törenine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İslam Toplumu Milli Görüş Genel Başkanı (İGMG) Kemal Ergün, Çankırı milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, eski Vekiller Hüseyin Karagöz ve Hikmet Özdemir Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, İGM Başkanı Ruhi Şeker, Dünya Kur'an-ı Kerim Okuma 1. Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Ali Nabi Koçak, Muhittin Yıldırım, Atik Akdağ, Siyasi Parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 




Sefer Ahmedoğlu kimdir?

1944 yılında Çankırı’da doğdu. 1958 yılında İstanbul’a geldi. Burada 5 yıl bir Kur’an kursuna devam etti ve Arapça öğrendi. Daha sonra Diyanet’in vaizlik kurslarına katıldı ve ilk vaazını 17 yaşında İstanbul'da Yeni Cami’de gerçekleştirdi.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap ve Fars Dili Edebiyatı ile Türk Dili Edebiyatı bölümlerinden mezun oldu.

1977 yılında Almanya’ya gitti ve bir yıl sonra İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Hamburg Bölge Başkanı olarak seçildi. Daha sonra IGMG’nin çeşitli kademelerinde uzun yıllar görev yaptı.

22 Aralık 2016 tarihinde Almanya'da vefat etti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2016, 04:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER