banner306
banner198

Şentürk; PKK bir an önce bitirilmeli

Siyaset, ordu ve bürokrasi aynı masaya oturup PKK yı bitirmelidir

Şentürk; PKK bir an önce bitirilmeli
banner145

Ülkü Ocakları Çankırı İl Başkanı Aybars Şentürk yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz hafta sonu Şemdinli’de ve dün de İstanbul Halkalı’da hain saldırılarda şehit düşen asker ve vatandaşlarımız için başsağlığı dileyerek, terör örgütü PKK’nın bir an önce bitirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Hakkâri Şemdinli’de yapılan karakol baskını ile ilgili olarak TSK’nın radikal önlemler alması gerektiği vurgulanan açıklamada “30 yıldır her an saldırıya açık olan karakollarımızın güçlendirilmesi, gerekirse teknolojik destek verilmesi gerekiyor. Derme çatma kulübelerde nöbet tutan askerlerimizin can güvenliği için binalar ve kulübeler yenilenmeli ve saldırıya karşı konulabilecek duruma, saldırılara da dayanıklı hale getirilmelidir.

 

PKK konusunun silahlı mücadele ile çözülemeyeceği görüşüyle siyasi olarak çözülebileceğini savunanlar her iki saldırıda da gördüler ki, bunun çözümü PKK’nın herhangi bir şekilde biran önce imha edilmesidir.

Demokratik açılım adı altında başlatılan, ancak fiyaskoyla sonuçlanan süreci siyaset adamlarının, bürokratların ve TSK’nın aynı masaya oturup, radikal çözümlerde hemfikir olunmasını ve biran önce uygulamaya konularak bitirilmesini bekliyoruz. Bu ne hükümetin, ne muhalefetin ne de TSK’nın sorunudur. Bu Türk milletinin sorunudur ve Türk milletinin temsilcileri bu sorunu biran önce çözmekle yükümlüdür. Bizler, oy hakkını kullanarak vatandaşlık görevimizi yaptık. Sizler de geciktirdiğiniz görevlerinizi yapın.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304