banner306
banner198

Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı

İl Özel İdaresi Personeline verilen Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzalandı.

Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı
banner145

İl Özel İdaresi Personeline verilen Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi Vali Vahdettin Özcan ve Bem-Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay tarafından imzalandı.

 

Vali Vahdettin Özcan, Sosyal Denge Sözleşmesi imza töreninde yaptığı konuşmada; “Bugün burada mutlu bir olay için toplanmış bulunuyoruz. Yasama organımızca çıkarılan yeni yasa gereği bir akit imzalayacağız. Kaynaklarımız Kamu hizmet kalitesini artırmak için kullanılmaktadır. Burada imzalayacağımız sözleşme gereği diğer kamu hizmetlerinde görevli personelden ayrı bir tazminat ile İl Özel İdaresi personelini teşvik etmek ve iş akışını hızlandırmak amacıyla personelimize vereceğiz” dedi.

 

Vali Özcan, sözleşmenin iki yıl için imzalandığını, ilk yıl için 210.-TL, ikinci yıl için 240.-TL alacaklarını, ayrıca dini bayramların olduğu aylarda çift alacaklarını belirterek, tüm personele hayırlı olmasını diledi. Çankırı’da yapılan bu sözleşmenin diğer illerde olduğu gibi olmadığını, unvan ayrımı gözetilmeden herkese eşit verildiğini belirten Vali Özcan, bu duyarlı davranışından dolayı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız’a teşekkür etti. Tüm personele hayırlı uğurlu olmasını dileyen Vali Özcan, İl Özel İdaresi imkanları dahilinde gelecek yıllarda artırmayı planladıklarını da söyledi.

 

Bem-Bir Sen İl Temsilcisi Ömer Altundaş, “Beş aylık bir süre sonunda bu tatlı heyecanı yaşıyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bem-Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ise yaptığı konuşmada; 58.İl Özel İdaresi ile sözleşme yaptıklarını ve Türkiye genelinde 67 bin kişinin sosyal denge sözleşmesinden faydalandığını, her ilin gelirlerine ve kaynaklarına göre aldıkları ücretlerin farklı olduğunu belirtti.

 

Başkan Turbay, “Sayın Valimize, Genel Sekreterimize, Genel Meclisimize teşekkür ediyoruz. İşveren gereğini yerine getirmiştir, çalışanlarımız da gereğini yerine getiriyor. Gelecekte artacağını da ümit ediyoruz” diyerek, çalışanların alacakları ücretlerin bereketli olmasını diledi.

 

Daha sonra Vali Vahdettin Özcan ve Bem-Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay tarafından Çankırı İl Özel İdaresi Çalışanlarına verilecek olan Sosyal Denge Sözleşmesi imzalanarak, çalışanlara hayırlı olması dileklerinde bulunuldu. Genel Başkan Turbay tarafından Vali Vahdettin Özcan’a çiçek takdim edilerek teşekkür edildi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304