banner198

Vadispor Başkanı Çöpten; Ödül yönetmeliği değiştirilmeli

Engellilerin ve ailelerinin çektiklerini sadece kendileri bilir

Vadispor Başkanı Çöpten; Ödül yönetmeliği değiştirilmeli
banner145

Macide Üzülmez’i başarısında en büyük pay sahibi olan Milli Takım Antrenörü ve Vadi Spor Kulübü Başkanı Selahattin Çöpten bedensel engelli sporcuların yaşadığı sorunları dile getirdi.

Selahattin Çöpten “Sporcuların sıkıntılarını en yakında bilen bir kişi olarak söylüyorum ki, bu çocuklara sahip çıkılsın. Şampiyona sonrası dünya şampiyonu Mehmet Kaya ve Mustafa Dinlemez’i aradım, tebrik ettim. Onların bana söyledikleri şu, ‘Hocam biz bir daha bilek güreşi sporu yapmayacağız bırakacağız’ diyorlar. ‘Biz kaç defa bu şartlarda sıkıntılar çekerek yurt dışına gidiyor müsabakalar yapıyoruz. Ancak ödül yönetmeliğinden hiçbir zaman yararlanamadık. Çünkü belirli bir baraj olduğu için bunu da aşmamız çok zor.’ Şuan bir dünya şampiyonumuz bıraktı. Diğerleri de orada söylediklerine göre bırakacaklarını belirtmişler. En kısa zamanda bu ödül yönetmeliğini değiştirerek engelli çocuklarımıza destek olmamız lazım” dedi.

Çöpten,”Bazı aileler çocuklarını evlerinden çıkartamıyorlar. Macide Üzülmez kulübümüze gelen en güçlü sporculardan birisi. Kısa zamanda Türkiye Şampiyonu oldu. Avrupa’da 2. ve Dünyada 3. oldu. Şampiyonaya giderken biraz daha tecrübe kazanmıştı ama bazı olumsuzluklar nedeniyle dünya şampiyonasında istediği sonucu elde edemedi Bu kızımız antrenmanlara babasıyla beraber karda kışta gelip gidiyor.  Evine kapanmadan burada bir mücadele veriyor. Ama karşılığında herhangi bir ödül alamıyor. Devletimizin ve federasyonun bu sıkıntıları gidermelerini istiyoruz. Bu çocuklarımız kulüp olarak destekliyoruz ama şampiyon olup Avrupa ve Dünya’da derece yapan çocuklarımız karşılığında bir ödül alamayınca hayata küsüyorlar. Bu çocukları hayata küstürmeyelim” ifadesini kullandı.

Çöpten,”Bu çocukları kazanmak için Vadi Spor Kulübü olarak her türlü engelli çocuklarımıza kapımızı açtık ve gücümüzün yettiği kadar da sonuna kadar destek veriyoruz. Engellilerin ve ailelerinin çektiklerini sadece kendileri bilir. Madalyonun öbür yüzünü o insanlar görüyor ve çocuklarını hayata bağlamak için uğraşıyor. Bir tek kulüp imkânlarıyla çalışıp başarı elde edilmesi çok zor” şeklinde konuştu.  

Çankırı Postası aracılığıyla yetkililere seslenen Çöpten,”Devletimizin, spor ve kamu kuruluşlarımızın engelli sporcularımıza destek verip topluma kazandırmamız gerekiyor. Bu konuda engelli sporcularımıza daha çok önem ve destek verilmesini istiyorum.”dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER