banner198

Vali – Esnaf arasından ‘Helallik’ gerilimi

Vali – Esnaf arasından ‘Helallik’ gerilimi

banner145
Bir yılı aşkın süredir ilimizde görev yapan ve son Valiler kararnamesi ile merkeze alınan Çankırı Valisi Mesut Köse, Çankırı protokolü, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar tarafından uğurlandı.

 Vali – Esnaf arasından ‘Helallikgerilimi yaşandı.

 

Vali Mesut Köse, Hükümet Konağının önünde düzenlenen ve duygusal anların yaşandığı törende kendisini uğurlamaya gelen herkese teşekkür etti. Protokol ile vedalaştıktan sonra aracına binmek yerine bir anda karar değiştirerek Valiliğin bulunduğu Necip Fazıl Kısakürek sokaktaki esnaflarla helalleşmek için işyerlerine doğru yönelen Köse, bir esnafın tepkisi ile karşılaştı. Güvenlik gerekçesi ile sokağın araç trafiğine kapatılması nedeni ile sıkıntılı günler geçirdiklerini belirten Esnaflardan Abdülkadir Şahin,  Vali Köse’ye hakkını helal etmeyeceğini, bir esnafın bu yüzden iş yerini kapatmak zorunda kaldığını söyledi. Bu sırada esnafın sözünü kesmek isteyen Köse’nin koruma müdürü ile Şahin arasında kısa bir gerginlik yaşandı. Tatsızlık araya girenlerin yatıştırması ile büyümeden noktalandı. O sırada bir esnaf ise valiliğe verdiği şarj aletinin 10 aydır parasını alamdığını belirterek borcunu istedi.




Köse’yi uğurlamaya siyasilerden sadece İGM Başkanı Ruhi Şeker’in katılması dikkatlerden kaçmadı. 

Köse, makam aracından el sallayarak sirenler eşliğinde şehirden ayrıldı.


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2017, 18:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
melıh
melıh - 7 yıl Önce

hakkını helal etmemesi en doğal hakkı hoca bile cenazede soruyo hakkınızı helal ediyonuz mu diye

Mustafa Körosmanoğlu
Mustafa Körosmanoğlu - 7 yıl Önce

Bu ülkenin en tepesindeki bu halkın hizmetkarıyım derken bi vali bu sehrin kölesi olması lazım marurlanma padişahım senden büyük Allah var.

Kalfat'lı
Kalfat'lı - 7 yıl Önce

Vatandaştan zorla mı helallik alacakmış. Onu vakti zamanında niye düşünememiş. Mesala bir büyükelçiyi yarım saate yakın özel kalemde beklettiğini hatırlıyor mu? Acaba.

SABİT
SABİT - 7 yıl Önce

kaldirimlari i̇şgal eden esnafa ki̇m hakkini helal edecek acaba sözüm onlara buradaki̇ esnafa deği̇l.

SIRADAKİ HABER