banner198

Vali Özcan Belde ziyaretlerine devam ediyor

Vali Özcan, Sivricek, Hacımuslu ve Yeşildumlupınar Beldelerini ziyaret etti

Vali Özcan Belde ziyaretlerine devam ediyor
banner145

Vali Vahdettin Özcan’ın Beldeleri inceleme gezisi, Kurşunlu Sivricek ve Hacımuslu Beldeleri ile Ilgaz Yeşildumlupınar Beldeleri ile devam etti.

İlk olarak Sivricek Belediye Başkanı Dursun Çimen’i ziyaret eden Vali Özcan’ı Sivricek’te Atkaracalar Kaymakamı-Kurşunlu Kaymakam Vekili Kürşat Karaca, Sivricek Belediye Başkanı Dursun Çimen ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Vali Vahdettin Özcan, Beldeleri tanımak, sorunlarını dinlemek, yapılanları yerinde görmek ve değerlendirmek üzere Belde ziyaretlerine devam ettiğini belirtti.

Başkan Çimen, Ziyaretleri nedeniyle Vali Özcan’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında; Beldeye 1000 m.kanalizasyon borusu döşediklerini, iki adet lojman yaptıklarını ve su isale hattında arıza olduğunu, etüt çalışması yaptıklarını ve bent yapılması gerektiğini ve bu konuda Sayın Valimizden yardım istediklerini belirtti. Belde’den geçen derenin ıslah edilmesi gerektiğini de belirten Başkan, Beldede 140 m. Sellektör Makinesinin faaliyete geçtiğini ve bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Karaoğlu’na teşekkür ettiğini belirtti.

Vali Özcan,  “İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimiz, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz ve Sayın Bakanımız ile geldiğimizde dere ıslahı konusunda DSİ Müdürlüğü bilgilendirildi, gerekli destekler sağlanacaktır” dedi.

Daha sonra Hacımuslu Beldesine geçen Vali Özcan, Belediye Başkanı İlhan Tekin ve belde sakinleri tarafından karşılandı. Başkan Tekin, 1000 m2 parke taş döşediklerini, 200 tonluk yeni su deposuna klorlama cihazı taktıklarını ve 2009’dan bu yana on bin fidan dikildiğini, bu yıl içinde 1500 fidan diktiklerini belirtti. Taşkın Koruma için DSİ’den onay çıktığını ve ek programa alınması gerektiğini ve Cami çevresinin rutubet aldığını ve etrafının onarımı gerektiğini belirtti.

Vali Özcan tarafından Kaymakam Karacaya’ya ve Müftü Türk’e Konu hakkında yardımcı olunması talimatını verdi.

Yeşildumlupınar Beldesi’nde Belediye Başkanı Eray Gökmen, Çankırı Eski Milletvekili Nuri Çelik Yazıcıoğlu ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Vali Özcan, burada da vatandaşların sıkıntılarını ve isteklerini de dinledi. Başkan Gökmen, altyapının yenilenmesi gerektiğini belirtti. Vali Özcan, kendilerine destek olacağını söyledi.

Yeşildumlupınar’da vatandaşlar, orman yolunun yapılması gerektiğini ve camiye imam isteklerini belirttiler. Vali Özcan kendilerine destek olunacağını belirtti. Engelli bir vatandaşın tekerlekli sandalye isteğine Vali Özcan, kendisine tekerlekli sandalye gönderilmesi talimatını verdi.

Vali Özcan, Ilgaz Kırışlar Köyü’nde bulunan Değirmende de incelemelerde bulunduktan sonra Çankırı’ya döndü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER