banner306
banner198

Vali Özcan dan 100 yaşındaki Zeliha nineye ziyaret

Vali Özcan Çankırının yaşayan tarihleri ziyaret etmeye devam ediyor.

Vali Özcan dan 100 yaşındaki Zeliha nineye ziyaret
banner145

Vali Vahdettin Özcan Çankırı Merkezde ikamet eden 1912 doğumlu 100 yaşında olan Zeliha Topuz’u ziyaret etti.

Vali Özcan’a “Devletin büyük adamları” diyerek hitap eden Zeliha Hanım, Atatürk’le ilgili bir dörtlük okudu.

7 kız ve 1 erkek çocuğu ile 42 torunu olan, torunlarından biri güneydoğu da şehit olan ve torunlarının çocuklarının sayısını bilemeyen, eşini de 30 yıllık önce kaybeden Zeliha Topuz’un 9 yıldır gözleri görmüyor, iki yıldır ise tamamen yatalak.

Zeliha Hanım, bakım ücreti ile evde Kadriye Cinöz tarafından bakılıyor ve kızı Yeter Kaya ve torunu Neriman Demirtaş sık sık ziyarete gelerek yalnız bırakmıyorlar.

Vali Vahdettin Özcan, kendisine geçmiş olsun dileklerini ileterek, bir isteği olup olmadığını sordu. Torunu, vücudunda sürekli yatmaktan yaralar olduğu belirtmesi üzerine Vali Özcan, havalı yatak alınarak, hastanın rahat yatmasının sağlanacağını söyledi.  

“Hepimiz ne zaman ne olacağımızı bilemeyiz, aile büyüklerini ve hastaları ziyaret etmek, onların gönlünü almak insana huzur verir” diyen Vali Özcan, Zeliha Hanımın yakınlarına ve bakıcısına teşekkür etti.

Vali Özcan’ın ziyaretine, Vali Özcan’ın yeni görevini tebrik etmek için Çankırı’da bulunan Büyük Çekmece Kaymakamı Dr.İsmail Gündüz’de eşlik etti.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304