banner198

Vali Özcan Şehit ve Gazi Aileleri ile İftarada Buluştu

Vali Vahdettin Özcan, şehit ve gazi yakınları ile iftarda bir araya geldi.

Vali Özcan Şehit ve Gazi Aileleri ile İftarada Buluştu
banner145

Vali Vahdettin Özcan, aziz şehitlerimizin yakınları ve kahraman gazilerimizle Çankırı Büyük Otel’de 13 Ağustos 2012 Pazartesi günü iftarda bir araya geldi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve Eşi Leyla Özcan’ın himayelerinde gerçekleşen iftara şehit yakınları, gaziler ve gazilerin yakınlarının yanı sıra Çankırı Milletvekilleri Av.İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Özkan Ulutaş, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Togay, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erdal Kılıç, ÇKÜ Rektörü Prof.Dr.Ali İbrahim Savaş, Baro Başkanı Erkan Köroğlu, Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, MHP İl Başkanı Arif Soysal, Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Uzun, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke ile Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Tuna ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri eşleri ile birlikte katıldılar.

Vali Özcan ve iftara katılanlar oruçlarını şehit yakınları ve gazilerin masalarına oturarak açtılar. Birlikte yenilen iftar yemeği sonrası Müftü Arslan Türk tarafından yapılan dua yapıldı.

Vali Özcan yaptığı konuşmada, şehit yakınları ve gazilerimiz ile bir arada olmaktan onur ve şeref duyduğunu belirtti.

“Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve geleceği için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin anneleri-babaları, eşleri, çocukları, kardeşleri, değerli gazilerimiz ve yakınları, bu mübarek ramazan günü birlikte olmaktan büyük bir onur ve şeref duyuyorum. Şehit ve gazilerimize olan vefa borcumuzu ödememiz mümkün değil ancak Sizler bizim göz bebeğimizsiniz. Gönüllerimiz gibi devletimizin kapıları da sonuna kadar sizlere açıktır. Üzüntünüz üzüntümüz, sevinciniz sevincimizdir. Maddi manevi her zaman yanınızdayız. Sizler şehit ailesi, gazi ve gazi ailesi olma şerefiyle milletimizin kalbinde en istisna yerinizi alırken, evlatlarınızda cennetin en müstesna köşelerinde Rabbimizce en güzel şekilde mükafatlandırılacaktır.

Ülkemizin bekası için, canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin gözü arkada kalmaması için, başka acıların yaşanmaması için tek bilek tek yürek olup bu cennet ülke üzerinde hain planları ve emelleri oan şer odaklara en güzel cevabı vermeliyiz.

Cennet ehlinin akrabaları, bildiğimiz üzere sizin çocuklarınız ölmedi, onlar diridirler. Biz böyle inandık. Bu akşam sizlerle birlikte olmaktan duyduğum gururu bir defa daha ifade ediyor, sonsuz şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Vali Özcan, Kadir Gecesiniz ve Ramazan Bayramınızda kutlu olsun diyerek sizlerini tamamladı.

Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Yüksel Teke’de bir konuşma yaparak, böyle bir zamanda birlik ve beraberlik içerisinde devletin sıcaklığını bir kez daha hissettirerek, toplumun tüm kesimini bir araya getirdiği için Vali Özcan’a teşekkür etti.

Gazi Mustafa Kurt ise “Biz Türküz” adlı şiiri okudu.

Vali Özcan ve Eşi Leyla Özcan, tüm masaları tek tek gezerek konukları ile ilgilendi ve yemek sonunda tüm konuklarını davetlerine icabet ettikleri için teşekkür ederek uğurladı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER