banner198

Visali Kara konuşmadı adeta bombaladı!

Çankırı Ziraat Odası Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Visali Kara, bir gün önce düzenlemek istediği toplantının oda yönetimi tarafından engellenmeye çalışılarak sabote edildiği iddiasında bulundu.

Visali Kara konuşmadı adeta bombaladı!
banner145

 İl Genel Meclisi eski üyesi işadamı Visali Kara, Çankırı Ziraat Odası Başkanlığı seçimlerine, ekibi ile birlikte, aday olduğunu açıkladı. Kara, bir gün önce düzenlemek istediği toplantının oda yönetimi tarafından engellenmeye çalışılarak sabote edildiği iddiasında bulundu.


Çankırı gündemi Ak Parti İl Başkanlığı seçimlerine kilitlenmişken 1 Şubat 2014 tarihinde yapılacak olan Ziraat Odası seçimleri Visali Kara’nın Oda Başkanı Nejat Gamzeli’ye yönelik sert sözleri ve iddiaları ile sarsıldı.


Büyük Otelde düzenlediği toplantıda muhtarlar ve çiftçilere seslenen Kara
, “Ben hiç kimseyle, kavga etmek için aday olmadım, Hiç kimseyle şahsi sorunumda yok. Tek düşüncemiz, siz değerli dostlarımla birlikte, köylerimizde yaşayan insanımıza, nasıl hizmet ederiz, neler yapabiliriz, bunları düşünerek aday oldum” dedi.


-Oda yönetimi toplantıyı sabote etti iddiası!-

Konuşmasının başında Oda yönetiminin Çarşamba günü düzenleyecekleri toplantıyı sabote ettiği iddiasında bulunan Kara, “ Hepinizin bildiği gibi, biz bu toplantıyı, çarşamba günü yapmayı planlamıştık, Fakat toplantı yapacağımızı duyan, oda yönetimi, maalesef karşı atağa geçtiğini sanarak, bizim toplantı yapacağımız gün  aynı saate, ziraat  odasında,  toplantı yapacaklarını söyleyerek,  siz değerli Muhtarlarımızı,   odaya davet ettiklerini öğrendik.  Bizde toplantı tarihini,  bu güne ertelemek zorunda kaldık.  Bundan dolayı özür dilemesi gereken, oda başkanı adına, ben sizlerden özür diliyorum.  Bunun adı köşeye sıkışmaktır,  Bunun adı seçimi kaybetme korkusudur.” diye konuştu.


Mevcut Başkan Nejat Gamzeli’nin geçtiğimiz hafta düzeldiği toplantıya, telefonla arayarak erkesin katılmasını istediğini anlatan Kara, “Davete icabet sünnettir diyerek,  toplantıya katılmanızı ben istedim. Bu bir centilmenliktir. Fakat kendisi bugün, bu toplantıya katılmayı engellemek için, elinden gelen her şeyi yapmıştır. Bu konuyu siz değerli delegelerimizin takdirine bırakıyorum.” şeklinde konuştu.


Gamzeli’nin toplantısında bu güne kadar yaptığı hizmetleri anlatmak yerine kendisine yüklendiğini ve tarımla ilgili hiçbir şey bilmediğini söylemesine cevap veren Kara, “ Arpayı, Buğdayı ayırt edemez’ diyor. Doğru, kendisi Arpa, Buğday, Çeltikten başka hiçbir şey bilmez. Mercimeği bilmez,  Fiyi bilmez, Gorungayı, Yoncayı, Yulafı bilmez. Bedostayı, Altınovayı, Üveyiği bilmez. Anadudu,  Tırmığı,  Yabayı,  Pulluğu,  Patozu bilmez. Seleyle saman çekmeyi,  Samanlık kürümeyi,  Ambara çeş taşımayı,  ambardan Buğday çıkartmayı bilmez.   Ama bugün kalkmış beni çiftçi olmamakla suçluyor. Kendisi ne kadar çiftçi ise,  ben onun on katı çiftçiyim.” diyerek tepkisini dile getirdi.


Köyde dünyaya geldiğini ve çiftçilikle ilgili bütün işlerde çalıştığını aktaran Kara, Nejat Gamzeli’ye yüklendi.


Kara,”Şimdi kendisine sormak lazım; Sen bunların hangisini yaptın? Sen Traktörün kontağını çevirmeyi bilmezsin. Sen dükkanında basma sattığın dönemlerde ben Traktör üstünde tarla sürüyordum. İki işçi çalıştırıp Buğday ektirip biçtirmekle çiftçi olunmaz.  Kağıt üzerinde kayıtlı olmakla hiç çiftçi olunmaz. Yedi mahalleye 50 tane köyümüzü esir etmeye hiç hakkın yok. Cumhuriyet,  Yeni,  İncilli Çeşme, Karataş, Mimarsinan mahallelerinde ki delege yaptığı kardeşlerimizin buralarda 1 m2 arazisi mi var, nasıl delege oluyorlar? Sırf seçim kazanma uğruna, eş, dost, akrabayı buralarda delege yapmakla çiftçiye destek olunmuyor.” dedi.


Gerçek çiftçilerin doğru fuarlara götürülmesi gerektiğinin altını çizen Kara, çiftçinin alın teriyle kazanıp odaya ödediği aidatların çiftçiye hizmette, doğru yerlerde kullanılması gerektiğini belirtti.


-Ziraat Odası hala 3. kattan kurtarılamadı!-

Kırk yıllık Ziraat Odasını hala 3. kattan kurtarılamadığını anlatan Kara, Gamzeleyi seslenerek; ”80 yaşındaki köylü amcayı, hala elinde bastonuyla 3. kata aidat ödemeye çıkarıyorsun.  40 yıllık Ziraat Odasının bütçesine baktığımızda,  2015 yılı aidatları toplanmamış olsa karşımızda kasası boş bir Ziraat odası var.” dedi.


Kara, kuruluş yaşı yeni olan Süt Birliği’nin trilyonluk bina satın aldığını ve  10’un üzerinde aracı ile  Tarım il müdürlüğüne yakın bir yerde üyelerine hizmet verdiğini, aynı şekilde 3-4 yıllık mazisi olan Arı Yetiştiricileri Birliğinin verdiği hizmeti  Ziraat odasının veremediği iddiasında bulundu.


-Tarım arazisi maddi menfaati için fabrikaya sattı-

Nejat Gamzeli’nin tarım arazisine sahip çıkmaktan bahsettiğini hatırlatan Kara, “  Türkiye’nin öncüsü olduk diyor.   Doğru tarım arazisini sırf maddi menfaati için ‘Al buraya Fabrika  kur’  diye  satan  başka  bir Ziraat oda başkanı yoktur. Bununla ilgili söylenecek çok şey var fakat benim kimliğim, kişiliğim bunları açıklamaya müsaade etmiyor.” diye konuştu.


- Ziraat odası olarak ne katkın oldu?-

Gamzeli’nin hükümet politikalarını kendisi yapmış gibi anlattığını belirten Kara,” 40 tane et tavuğu çiftliği kurulduğunu,  mandıracılık yapıldığını söylüyor. Yatırımcının kurduğu çiftliklere sahip çıkmaya çalışıyor. Senin oda olarak bunlara ne katkın oldu bunu anlatta bilelim” dedi. 


Konuşmasının büyük bölümünü Gamzeli’ye ayıran Kara, “İlk etapta 4 bölgeye, 4 tane son sistem sellektör kuracaklarını anlattı. Kara, “Çiftçimizin,   köylümüzün, kendi kaliteli tohumunu, kendisinin üretmesini sağlayacağız.” diyerek projelerinden bahsetti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 03:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
karaman
karaman - 9 yıl Önce

Sayın visalikardesim sen oldukça. Başarılı bir adamsın meclis uyesiykende koylulerimize yaptığın yardımlar koylulerimizle anlaşmaların herşeyi ortaya koyarzaten başarılar dilerim sayın başkanım İnşAllah istediğiniz yerde olursunuz..

Ahmet yendi
Ahmet yendi - 9 yıl Önce

Sonunda gerçekleri söyleyen biri çıktı. Mevcut Başkanın hiçbir çalışması Çiftçiye Yönelik değil yeter delegeyi tatile götürmekle Çankırı çiftçisi kalkınmaz

dursun metin
dursun metin - 9 yıl Önce

Visali kara

ahmetali@hotmail.com
[email protected] - 9 yıl Önce

10 yıl il genel meclis üyeliği yaptın allah aşkına çiftçilikle ilğili ne çalışma yaptın yada başka köylerle ilgili naaptın

SIRADAKİ HABER