Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çankırı Milletvekili Dr. Pelin Yılık, “Komşun Nasılsın, Derdin Derdimizdir” temalı toplantı programı kapsamında Çerkeş’te partililerle bir araya geldi.
Toplantıda konuşan Milletvekili Yılık, programın Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda düzenlendiğini belirterek, “Buradaki hedefimiz sizlerin dertlerini, ihtiyaçlarını, sıkıntılarını gerek makroekonomik gerek mikro düzeyde dinlemek ve bunlarla ilgili genel merkezimizde çalışmalar yürütmek” dedi.
Yılık, Çankırı genelinde yürütülen çalışmaların teşkilatlar aracılığıyla sürdüğünü vurgulayarak, “İlçe başkanlarımız, belediyelerimiz ve il teşkilatımızla birlikte vatandaşlarımızın beklentilerine çözüm üretmek üzere görevlendirildik. Sizlerin desteğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Tarım ve Hayvancılıkta Yeni Adımlar
Çerkeş ve çevresinde tarım ve hayvancılığın temel geçim kaynakları arasında bulunduğunu hatırlatan Yılık, bu alanda yaşanan sıkıntıların çözümü için notlar aldıklarını söyledi.
Yılık,“Vatandaşlarımızın hayvancılık organize sanayi veya hayvanlarını toplayabilecekleri bir alan ihtiyacı var. Bu konuda belediyemizle ve ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışacağız” dedi.
Kızılcahanam-Çerkeş Yolu Gündemde
Çerkeşlilerin sık sık gündeme getirdiği Kızılcahanam-Çerkeş yolundaki tehlikeye dikkat çeken Yılık, “Geçmişte burada yaşanan kazalar hepimizin canını yaktı. Pazartesi günü Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanımız ile görüşmemiz olacak. Çankırı genelindeki yol bağlantı ihtiyaçlarının hızla tamamlanması için takipteyiz” açıklamasında bulundu.
Yılık, “Cumhur İttifakı olarak AK Parti ve MHP bu çalışmaların iki güçlü kanadı. Bazı projeleri kısa sürede tamamlamak mümkün olmasa da takibini yapmak en az o kadar önemli” diyerek sürecin yakın takibinde olduklarını vurguladı.
Gençleri Bağımlılıktan Korumak Öncelikli Hedef
Toplantıda gençlerin korunmasına da değinen Milletvekili Yılık, “Gençlerimizi özellikle uyuşturucu ve zararlı madde bağımlılıklarından korumak hepimizin görevi. Bu konuda emniyet, valilik ve yerel yönetimler kanalıyla bilinçlendirici çalışmaların artırılması gerekiyor” dedi.
“Çankırı Bizim, Gayret Hepimizin”
Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik mesajı veren MHP’li Yılık, “Hepimiz aynı şehrin insanıyız. İlçelerimiz farklı olsa da adımız bir. Çankırı. Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirip çalışmalarımızı sizlerle paylaşacağız. Hepimizin hedefi ortak, gayretimiz samimi” ifadelerini kullandı.




