banner198

Çankırı Özel Karatekin Hastanesinde yarı zamanlı çalışmaya geçildi! Yönetimden manidar mesaj…

Çankırı Özel Karatekin Hastanesinde sağlık personelleri yarı zamanlı çalışmaya geçirildi.

Çankırı Özel Karatekin Hastanesinde yarı zamanlı çalışmaya geçildi! Yönetimden manidar mesaj…
banner145

Çankırı Özel Karatekin Hastanesinde sağlık personelleri yarı zamanlı çalışmaya geçirildi.  

Çankırı Postası Haber Merkezinin edindiği bilgilere göre;  sağlık çalışanı yaklaşık 300’e yakın personele 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren yarı zamanlı çalışmak istediklerini belirten belgeyi gönüllü olarak imzalamaya zorlandığı iddia edildi. Belgeyi imzalayan personel Nisan ayı başından itibaren yarı zamanlı nöbetleşe çalışmaya başladı.

Hastanenin ekonomik olarak çalışan maaşlarını zor ödeyebilecek noktaya gelmesi, aylık giderlerini ödemekte zorlanan çalışanlar arasında büyük huzursuzluk oluşturdu. Çankırı Özel Karatekin Hastanesinde 3 gün önce sosyal medya hesaplarından paylaşılan  “ dimdik ayaktayız” mesajı ise personeli adeta isyan ettirdi.

Belgeyi imzalamayan yaklaşık 40 civarından personele ise işten çıkartmalar başlayınca ilk çıkartılacak isimler olunacağı baskısında bulunulduğu iddialar arsında yer alıyor.  Personele geçtiğimiz Mart ayı maaşları yarım ödenirken, doktorlara maaşlarının tam ödendiği de aktarılan iddialar arasında yer alıyor.

Hastaneden Yönetiminden Manidar paylaşım!’

Çankırı Özel Karatekin Hastanesi sosyal medya hesaplarında ve hastane önündeki barkovizyonda alışılagelmedik şekilde hastane resmide konularak“dimdik ayaktayız” mesajları veriyor. Durduk yere paylaşılan bu mesaj akıllarda soru işaretleri bırakıyor.

Öte yandan ismini vermek istemeyen bir sağlık çalışanı “Bizlere insan kaynaklarınca bir matbu kağıt verilerek gönüllü olarak yarı zamanlı çalışmak istediğimi belirten belgeyi imzalamam istendi.  Kira fiyatım yüksek. Kredi borcum var. Aynı zaman diğer masrafları saymıyorum bile. Zaten askeri ücret alıyorduk. Şimdi yarı zamanlı aylık 4 bin 500 TL ile nasıl geçinelim. Belgeyi imzalamayanlar ise işten çıkartılma baskısı ile burun buruna” açıklamasında bulundu.”  

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2023, 20:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayşe şen
Ayşe şen - 1 yıl Önce

Allah çalışanların yardımcısı olsun. Yarım maaş nedir çok yazık gerçekten

Ali temiz
Ali temiz - 1 yıl Önce

Çankırı özel karatekin hastanesi imiz için bulunmaz bir nimettir. Bu hastane olmasaydı devlet hastanesinde yoğunluktan dolayı muayene dahi olamazdık. Büyük şehire gitmek zorunda kalırdık. Ayrıca kinsetd zorla imza attırmak gibi iddialar asılsızdır. Hastane tamda yayınlandığı gibi dimdik ayaktadır. Daha da iyi olacaktır. Allah bu hastaneyi ilimizden eksik etmesin. Allah elimizdekilerin kıymetini almadan bilmeyi nasip etsin. Bu asılsız yalan haberleri şiddetle kınıyorum. Herkese şifa dağıtan hastanemize ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun. Daim olsun inşAllah.

Birol Deniz
Birol Deniz @Ali temiz - 1 yıl Önce

Ali temiz, araştırmadan inkar, hayırdır, kimden yanasın. Sordunmu 1-2 personele de gelmişsin burda yalan diyosun. Çalışanların yıllardır her türlü hakkı yenildi, promosyonlar verilmedi, 8-18 çalıştırıldı öğle tatilleri ve ara dinlenmelerle güya kanuna uygun gibi gösterildi. Fazla mesailer çoğu birimde yok denilip ödenmedi. En eski çalışan bile neredeyse asgari ücretten 1-2 bin fazlaya çalıştırılııyor halen. Personel kıdem tazminatları her fırsatta kırpıldı. Daha eyt den emekli olanlara tazminatları bile ödememişler. Ağustostan sonra 10 taksitte ödenecek lafları geziyormuş. Yönetim eyt lileri çağırıp 2 laf etmemiş daha. Şu mübarek aya gelene kadar bunların muhasebe müdürleri, genel müdürleri bu paralar çatır çatır dış cepheye, döner kapıya, ön camlara harcanırken nerdeymiş. Madem duruları yoktu bunlara niye para harcadılar. 300 falan personel var, sadece bunların banka promosyonu 20 bin adam başından 6 milyon para yapar. Madem durum iyi değil harcamasalardı kardeşim. Niye döner sermayeleri yok, niye sadece doktora para basıyorlar. Niye cezayı personele kesiyorlar her zaman ki gibi. Araştırın kardeşim, doğrular yakında personeller hastaneyi mahkemelere vermeye başladığında ortaya çıkar. Böyle bir vakfa bağlı böyle bir hastanenin kul hakkını hiçe sayması bunların tüm inanırlılığını yok ediyor. Kul hakkı ile gelmeyin demiş rabbim, daha ne desin. Hayırlısı, inşAllah düzelir ama çok umudum yok. Devlete şikayetler başlayınca bakalım ne olacak.

Tuncay BURHAN
Tuncay BURHAN @Ali temiz - 1 yıl Önce

Karatekin hastanesi yıllardır okadar personele iş verdi ve emekleri büyük. Sadece Çankırı merkez değil Tosya ve diğer tüm ilçelerden birçok hasta gelip muayene olmuştur. Devlet hastanesinin açığını kapatmıştır her daim.

Gerçekler acıdır
Gerçekler acıdır - 1 yıl Önce

Ve daha niceleri personel promosyonu ile dış cephe yapımı fazla mesailerin vergi die kesilmesi personelden alınan hizmet bedeli her fırsatta çıkarırız die tehdit edilen personel laboratuvar da çalışan att mezunu insanlar hemşirelerin mobbing uygulanarak sekreterliğe geçirilmesi acil doktorlarının ilk iş yeri ve yetersiz olmaları ve üstüne üstlük herşeye %300 zam yapılması inkar eden gitsin personele sorsun fakat personeli çıkartma korkusu ile yürüttükleri için hiç kimse doğruları soyluyemicektir. doktoru izne çıkan sekreterlerin her yerde hasta araması muhabbeti ile sürgün edilmesi müdürlerin ilah gibi davranmaları Haa bide laboratuvardan çıkan yanlış sonuçlar da cabası

Mustafa Ünlü
Mustafa Ünlü - 1 yıl Önce

20 yıldır Çankırı'nın Özel hastane ihtiyacı karşılanmış, Halkın Ankara'dan aldığı birçok hizmet ayağına getirilmiştir. Tamamen halka hizmet maksatlı kurulmuş hastanemizi halk olarak ayakta tutmak vefa borcumuzdur. Çankırı için büyük bir değer. Personel başta olmak üzere tüm ilişkili kişileri ahde vefa ya davet ediyoruz. Hastanemiz Dikdik ayakta elhamdülillah...

kk
kk @Mustafa Ünlü - 1 yıl Önce

o zaman hastahane personeline kredi aç mağdur olmalarına engel ol!!

Önder İzmirlioğlu
Önder İzmirlioğlu - 1 yıl Önce

Kişisel olarak yazıyorum. Hastanemiz dimdik ayakta . Her sene yüzbinlerce insana, 20 yıldır hizmet veriyor, vermeye devam edecek Allahın izniyle. Yönetimimiz, özel sektör şartlarında, ancak, çalıianı, ayrılanı, hastası, hizmeti, vb.. çok hassas , herkesin hakkını hukukunu gözeterek, sosyal yönlerini hesaba alarak hareket ediyor, yani sorumluluğunun gereğini yerine getiriyor. Çalışanlar olatak görev yapan, geçmişte görev almış yüzlerce kişi biz bir aileyiz, kurumumuzun iyiliği için severek isteyerek destek oluruz. Sağduyulu halmomız da aynı şekilde. Karatekin hastanesi Çankırıya bir eser, Çankırı için bir değer. Küçük şehir olduğumuz için herkesin yöneticilerden tanıdıkları muhakkak var Doğrudan ulaşarak bilgi alınabilir,öneri yapıp katkı sağlanabilir. Hakkın yardımı ve halkımızın desteği ile sorunduz şekilde çalışmalsrımız daha iyi noktalara gelecek. İyi ramazanlar diliyorm.

Hemşire
Hemşire @Önder İzmirlioğlu - 1 yıl Önce

İşte insanlarda onu soruyor, madem dimdik ayaktasınız neden mübarek bu ayda yarım maaş ödedeniz insanlara, madem dimdik ayaktasınız neden yarım gün çalışmaya geçiyorsunuz.

Entel Köylü
Entel Köylü - 1 yıl Önce

İşçiye bir lokma, bir hirka. Ramazan gününde işçileri yarı maaşa mahkûm etmek evlamıdır? Dikilide villa kent inşaatları. Çalışandan fedakârlık yerine satın bir villa.

Hayat Eryilmaz
Hayat Eryilmaz - 1 yıl Önce

Hastane ayakta dimdik duruyor bilmem ne ya geçin siz bu işleri Ankara'ya gitmekten kurtarmış vs vs kurtardı isen parasıyla bedavami yaptınız. Niye demiyorsunuz mesai yok fazla çalışma yaptırız parasini vermeyiz. Promosyonlari alır ama bir kuruş vermeyiz desenize hata yaptık çatıya kocanan isim yazarız emekciye gelince yarı zaman hava cıva 10 numara emekciye 2 lira neymiş dua edeceklermis duzelecekmis o kadar kul hakkı yenilsin sonra Allah'a havale edin düzelir unutmayin Allah var gam yok haklı haksız meynada çıkar sonunu göreceğiz inşAllah

Korkut Yanılmaz
Korkut Yanılmaz - 1 yıl Önce

Buraya yalanlamak için yazanlar ellerini vicdanına koysunlar. Kimse istemez elimizdeki hastanenin bu duruma gelmesini ama çalışanın da hakkını vermek lazım çoluğu çocuğu olanlar var yazıktır biz çıkartmış olmayalım ama onlarada çıkması için ne gerekiyorsa yapalım düşüncesinden çıkmak lazım bu hastene bu zamana kadar hizmet verdiyse yönetimin değil çalışanların sayesinde oldu herşey o kadar doktor gitti en başında Cem Dilmen karatekinin kaybı değil Çankırı nın kaybı. Herkes doktor olabilir ama herkes tabip olamaz…
Yönetimi kötülemiyorum ama şunu söylüyorum yuva yıkanın yuvası olmaz çalışanların yaptığı belli yönetimden kırpın düzelir o zaman. Ha bide gelen gideni aratır selametle kalın


SIRADAKİ HABER