banner306
banner198

Kadın doktora mobbing mi uygulanıyor?

Çankırı'da sağlık alanında yaşanan başı bozukluk hastalardan sonra doktorları da çileden çıkarttı.

Kadın doktora mobbing mi uygulanıyor?
banner145
Çankırı Devlet Hastanesi İç hastalıkları (Dahiliye) doktoru Arzu Kılıç'ın  5 haftadır haftada iki gün ilçe hastanelerine geçici görevlendirme ile gönderilmesi hastaları ile birlikte doktoru da adeta isyan ettirdi.

Çankırı'da sağlık alanında yaşanan başı bozukluk hastalardan sonra doktorları da çileden çıkarttı. Ağır kış şartları altında 120 km yol gidip gelmek zorunda kalan Doktor Arzu Kılıç, "Ben hastadan yılmam beni yıldıran bu mobing! Dertleri nedir onu da bilmiyorum , ama canımdan yıldırdıkları kesin" dedi. Sosyal medya hesabından adeta isyan eden Kılıç, "Çerkeş'e geçici görev , 120 km lik yolu 8 hasta için gittim. Çankırı da ki onlarca hastam acil ve önemli durumları için beni telefonla aradı , hem hastalarım hem ben sefil olduk " paylaşımında bulundu.

Hastalara gösterdiği ilgi ve yakın alaka yüzünden hastalarca çok sevilen Kılıç'ın çok sayıda hastası Doktoru hastanede bulamayınca tepki gösterdi. Sağlık Bakanlığı'nın randevu sistemi MHRS üzerinden randevu alan hastalarda hastaneye geldiklerinde şok yaşadı.  Geçici görevlendirilen Arzu Kılıç'ın randevu sistemi kapanmadığı için haftalar öncesinden randevu alan ve kontrol için gelen hastalar da ayrı bir mağduriyet yaşadı. Hastanede çalışan bir personelde "Biz burada mahvolduk. Her gelen Arzu hanım diye geldi. " dedi.

 

Öte yandan Çankırı'da 6 dahiliye doktorundan ikisi raporlu bulunuyor.  Geriye kalan 4 doktorun ise bu ağır kış şartlarında sıra ile geçici görevlendirilmesi  yerine  evli ve küçük çocuğu bulunan kadın doktorun görevlendirilmesi kafalarda soru işaretleri bıraktı. Ayrıca hasta yoğunluğu ve sayısı gözetilmeksizin yapılan görevlendirmeler de bir diğer tartışma konusu olarak dikkat çekiyor.

 

 

-Doktorumuza sahip çıkmalıyız-

Çankırı Postası'nı telefonla arayan bir hasta yakını yapılan uygulamaya şiddetle tepki gösterdi. Çankırı'da işini layığı ile yapan doktorlar arasında yer alan Arzu Kılıç'a yapılan haksızlığı kınayan hasta yakını; "Arzu hanım çok sayıda hastaya bakıyor ve hastalarda onu çok seviyor. İlk defa bir doktor bana telefon numarasını verdi.  'Watsaptan üç saatte bir annenin şeker ve tansiyonunu ölçüp bana göndereceksin gece gündüz önemli değil' dedi. Annemle yakından ilgileniyor. Demek ki birileri mesleğini ve hastalarını böylesine aşkla seven bir doktoru el üstüde tutması gerekirken nasıl yıldırırda kaçırırız derdinde. Yetkililer gidip bu söylediklerimi hastalarla görüşerek öğrenebilir.  Doktorumuza Çankırı halkı olarak sahip çıkmalıyız." şeklinde konuştu.


-Kimseye yaranamazsın derhal kurtul oradan-

Çankırı'da 1999-2002 arasında Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı olarak 3 yıl çalışan Dr. İbrahim Barut'ta Arzu Kılıç'a tavsiyede bulundu. Barut "Çankırı da Başhekim yardımcısı olarak çalıştım. İsimsiz imzasız dilekçeler, soruşturmalar... Neler çektim orada. Diğer 3 cerrahin toplamının 2 kati iş yapıyordum. Çekememezlik oranın mayasında var. Kimseye yaranamazsın. Derhal kurtul oradan." ifadelerini kullandı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2015, 01:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
hasta yakını
hasta yakını - 8 yıl Önce

yazıklar olsun en sonunda böyle özveriyle çalışan bu insanlarıda yıldırıp memleketi terk ettireceksiniz.sayın valim yeter artık bıktık devlet hastanesinin her gün basında bu tür haberlerini okumaktan.tabi siz en kral şekilde muayene olur çeker gidersiniz gerekirse makamınıza toplarsınız tüm sağlık ekibini.özveriyle çalışan iki karı koca dr.özkan kılıç ve değerli eşi dr.arzu hanıma yapılan bu haksızlığa el atmanızı istiyoruz.

çankırılı
çankırılı - 8 yıl Önce

ak partinin saglıkta adeta devrim yaptı ama saglık çankırıda çok sıkıntılı hastane öncelikle parelel yapıdan temizlenmeli hiç bir doktorun sekreteri yok ama yaşlı bir doktor var iyi doktorları sürdürme konusunda uzman olan birisi onun her şeyi var sekreteri her şeyi var ve şahıs çankırı sevdalısı hüseyin filizle de ugraştı zamanında nediyordu lastik fabrikası kanser yapar bunu filiz getirdi çalışmayın diyordu bunu filiz vekilimizde biliyor ama bu şahıs hala hastanede krallar gibi

hasta yakını
hasta yakını - 8 yıl Önce

ikinci sırada yorum yapan kişinin hasta yakını olduğunu düşünmüyorum açıkcası özkan bey ve arzu hanımın yakını olabilir arzu hanıma yapılan mobbing ne kadar kötüyse diğer doktora yapılan haksız eleştiri o kadar kötü bence

ÇANKIRICANDIR
ÇANKIRICANDIR - 8 yıl Önce

arkadaşlar yorumlara bakıyorum ve düşüncelerinize katılmamak elde değil fakat tek taraflı bakıyorsunuz gibi geldi olaylara , 5 hafta görevlendirilmiş peki bu 5 haftadan önce çerkeş boş mu kalmış veya başka görevlendirme olmuş mu olayların iç yüzünü bilmeden bu derecede yorum yapmanız anormal geldi . ibrahim barutun kim olduğunu çankırı çok iyi biliyor , dr emin ve dr ibrahim asıl mobing uygulayan ve 2000 yıllarında terör estiren kişilerdi ,dr düzgünü bu ikisi yemediler mi , deli damgası vurdular

İnsan
İnsan - 8 yıl Önce

Bir doktorun size Amcacığım, Teyzeciğim demesi iyi olduğu anlamına mı geliyor? Bu insanlar Çankırıyı sömürdü hasta takibi yok bişey yok siz hala gelmeye devam edin...

cankırılıosman
cankırılıosman - 8 yıl Önce

tatlı dil güler yüzü ile hastalara motivasyon veren hastalarıyla birebir ilgilenen tedavi ve teşhislerinde başarılı olan arzu kılıç doktorumuz diğer doktorlara göre daha çok hastası vardır. yaşlı doktorun 10 tane hastası varken arzu hanımın 150 tane hastası olduğunu biliyoruz. çankırıda o belli kesim mevye veren ağacı taşlar. ama biz doktorumuzun arkasındayız. arzu ve özkan kılıç çifti göravlarini layıkı ile yapıyorlar helalinden kazanıyorlar ya siz arzu hanımla uğraşanlar?

Erhan Açıkgöz
Erhan Açıkgöz - 8 yıl Önce

Çankırı devlet Hastanesi'nde gerçek görev yapan arzu denler kılıç Özkan kılıç ve sayısı az olan doktorlar haricinde hastaneye tedavi olmamak için elimden geleni yapıyorum hastanede ilgi ve alaka olmadığını ve bu görüşlerimi hem genel sekreter hem başhekim yardımcılarına ve başhekime bizat yazılı dilek çe ve sözlü konuşma olarak belirtiğim ancak hiç şey değişmedi ve 66 yaşındaki gözü görmeyen ve 11ameliyat olan bir bayana Çankırı devlet hastanesi dahiliye doktoru sabri şen tarafından ağır hakaret ve baskı yapmıştır bu sonuç sonrasında hasta hastaneye gitmeye korkuyor ve bu durumdan hastane Yönetiminin haberi olduğu halde doktora hiçbir uyarı yapılmamıştır . Devlet hastanesinde sabri şen ve eşi Gülbeyaz şen haricinde hiçbir doktorun sekreteri yoktur bi kişilerin özel durumu nedir bu olayların degerli vekilimiz tarafından incelenmesini istiyorum inşallah bu hastaneyi düzeltirler

kamil
kamil - 8 yıl Önce

arzu hocayı harcamayın lütfen yazık arzu hanıma


SIRADAKİ HABER

banner304