banner198

Bilal Ay: Kentsel dönüşüm halk için ve hak merkezli olacak

Saadet Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Bilal Ay, “Kentsel dönüşümde rant merkezli değil hak merkezli bir anlayış ortaya koyacağız. ” dedi.

Bilal Ay: Kentsel dönüşüm halk için ve hak merkezli olacak
banner145

Bilal Ay: Kentsel dönüşüm halk için ve hak merkezli olacak

Saadet partisi Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Bilal Ay, “Kentsel dönüşümde rant merkezli değil hak merkezli bir anlayış ortaya koyacağız. Önceliğimiz Gaziosmanpaşalı olacak” dedi.

Saadet Partisi Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Bilal Ay, Gaziosmanpaşa’nın en büyük problemlerinden biri olan kentsel dönüşüme dair önemli açıklamalarda bulundu. Mevcut kentsel dönüşüm çalışmalarının yanlış olduğunu belirten Ay, “Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm çok ciddi mağduriyetler oluşturdu. İnsanlarımız evlerinden oldu. Kira yardımlarında sorunlar var. Mevcut yönetim başlangıçtan itibaren hatalı uygulamalar ortaya koydu. Tabiri caizse ilk düğmeyi yanlış ilikledi ve bugünden sonra da bunu düzeltme imkanı yok” şeklinde konuştu.

2014’te söylediklerinin bugün gerçekleştiğini üzülerek gördüklerini ifade eden Bilal Ay, “O gün ne söylediysek maalesef bugün çıktı. Halkımız mağdur oldu. Halkımızdan ricam, şöyle bir araştırma yapsınlar. İnternete girip, o gün söylediklerimize baksınlar” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümü halk lehine çözeceklerini de ifade eden Saadetli Ay, “Kentsel dönüşümde rant merkezli değil hak merkezli bir anlayış ortaya koyacağız. Önceliğimiz Gaziosmanpaşalı olacak. Tek bir vatandaşımız dahi mağdur edilmeyecek. İlçemiz sakinleri kendi müteahhidini seçme imkanına sahip olacak. Net metrekarelerine net metrekare alacaklar. İnsanlarımız taşınmak mecburiyetinde kalmayacak ve kat artışları da maliyeti karşılayacak düzeyde kalacak. Ben belediyenin ticari bir kuruluş olmadığının, kar amacı güdemeyeceğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum.” diye konuştu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2019, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER