banner198

ÇATSO fethedilecek bir Estergon kalesi değil!

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde mavi liste oluşumunu kuran iş insanı Serdar Paşabeyoğlu, Çankırı Postası ve Radyo Neşe ortak canlı yayınına katıldı.

ÇATSO fethedilecek bir Estergon kalesi değil!
banner145

Paşabeyoğlu: ÇATSO seçimlerine mavi listede yer alan oluşumla giriyoruz

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde mavi liste oluşumunu kuran iş insanı Serdar Paşabeyoğlu, Çankırı Postası ve Radyo Neşe ortak canlı yayınına katıldı.

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin konuşulduğu programda açıklamalarda bulunan Paşabeyoğlu, Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’in sorularını yanıtladı.

ÇATSO’da yeni bir kan değişimine gerek olduğunu vurgulayan Paşabeyoğlu, “Değişimi seviyorum, ben kan değişimine inanıyorum. Yönetim kurulunun nispeten genç, dinamik, aktif ve icra makamı olduğu için daha çok koşacak etkin aktif olması gerekir. Ben bunu yaparım, daha iyi yaparım. Ama bunu ben tek başıma yapamam. Yönetim dediğimiz zaten bu. Tek başına hepimiz bir hiçiz. Bu böyle değil, yapamayız hiçbir şey yapamayız.” ifadelerini kullandı.

Kısa bir süre içerisinde birlikte hareket ettiği grubunda yer alan isimleri kamuoyu ile paylaşacağını aktaran Paşabeyoğlu,  “Bu guruplarda kimler var? %99 grubumuz hazır. Çok sevdiğimiz saydığımız insanlar var! Teknik meseleleri çözünce önce bu isimleri paylaşıyor olacağız.  Bu süreçte çalışmalar bir taraftan başlıyor oldu. Ben önderim! Ticaret odası seçimlerinde böyle bir durum var. Ama bir önder olmadan da böyle bir ekip olmuyor. “ diye konuştu.

ÇATSO seçimlerine mavi listede yer alan oluşumla giriyoruz

Komite seçimlerine mavi renkli pusula ile gireceklerini aktaran Paşabeyoğlu, “Biz beraber yol yürüyebileceğimiz, bir kolektif ruha sahip, hep beraber bu ağır yükün altından layıkıyla çıkabileceğimiz arkadaşlarımızla iletişime geçtik. Ama ben yanlış anlaşılmak istemem. Ufak bir şehirde yaşıyoruz. Hepimiz bir birimizin yüzüne bakacağız.  Değerli arkadaşlar orada da var, burada da var. Biz bir savaşa gitmiyoruz. Memleketin ticaretinin ve sanayisinin yönetileceği, onun sorunlarının konuşulacağı ve çözümleneceği bir sivil toplum kuruluşunu, hem meclisini, hem komisyonunu, hem yöneticilerini belirleyeceğimiz bir seçime gidiyoruz.”

 “Salim Çivitcioğlu’nun adayımsınız?” sorusuna net cevap!

Şeker’in 'Siz Salim Çivitcioğlu’nun adayımısınız?' sorusuna yanıt veren Paşabeyoğlu, “Bu sorunun cevabı çok basit. Ben şuna üzülüyorum. 2022 bitecek eli kulağında, biz bundan çok kaybettik. Biz neyi tartışıyoruz, neyi konuşuyoruz? Salim Çivitcioğlu kardeşimin eşidir, Çankırı milletvekilidir. Ben Serdar Paşabeyoğlu’yum.  Burada ÇATSO ile benim kesişmem 2009’a kadar gidiyor. Ben bu mücadeleyi orada sevgili Serhat’la verdim. Aynı zamanda benim siyasi bir kimliğim yok! Açıkçası mesai harcamak istediğim bir mecrada değil. Ben bu söylemlerle karşılaşıyorum, duyuyorum ve üzülüyorum. İnsanlara bunu anlatmaktan da üzülüyor ve yoruluyorum. “şeklinde konuştu.

Burası fethedilecek bir Estergon kalesi değil!

Açıklamalarına devam eden Paşabeyoğlu, “Bakın ben tacirim. Benim siyasetim olmaz. Ben işime gücüme bakıyor olmam gerekir. Benim yatırım yapmam daha fazla istihdam tesis etmek için var gücümle çalışmam gerekir.  Uzlaşmacı kimliğimizle bunu yaparsak netice alırız. Merkezi otoriteyle, bizim herkesle, diğer STK’larla mesafemizin eşit olması lazım. Burası fethedilecek bir Estergon kalesi değil. Burası siyasetin ‘”bizim olsun’ diyeceği bir şey değil. Bu denirse, Çankırı’nın Ticaret ve Sanayi Odasına yanlış yapılmış, ihanet edilmiş olur. Oluyor diye söylemiyorum. Bunu söyleyenler için söylüyorum. Ben kimsenin adayı değilim. Ama artık bunu anlatmaktan yoruldum. Ama anlatıyor olmamda gerekir. Bu organizasyona emek verenlere çok büyük hatamız olur.” vurgusunda bulundu.

Paşabeyoğlu, “Biz burada ılımlı ve uzlaşıcı kimliğimizle işimizin olması için mücadele ederiz. Ben bu odaya yönetim kurulu başkanı seçilirsem, bilir ki mevcutta Salim Bey milletvekilidir, yapıcı eleştirilerimizle ve işimizin düzgün bir şekilde kanunen olması noktasında biz onu yorarız. Şöyle yorarız! Lütfen bunu işte bakanlıkta anlatalım, bakın şu meslek erbabımızın sorunu vardır.  Böyle düzenlenmesi en doğrusudur. Biz birliğimizle beraber çalışırız ama onu da anlatırız. Sadece merkezi otorite için söylemiyorum. Hakkı Bey, içinde söylüyorum onların kolektif çalışmasına ihtiyacımız var. Bizim siyasetimiz budur.”

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2022, 12:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Çankırı için
Çankırı için - 2 yıl Önce

Şaibesiz şusuz busuz temiz bir yönetim, geç bile kaldılar

SIRADAKİ HABER