banner306
banner198

Haydi Çankırı dua zamanı!

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Musa Çağlar, Mısır'da yaşanan katliamla ilgili yaptığı basın açıklamasında Çankırılıları dua etmeye davet etti.

Haydi Çankırı dua zamanı!
banner145
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Musa Çağlar, Mısır'da yaşanan katliamla ilgili yaptığı basın açıklamasında Çankırılıları dua etmeye davet etti. 


Yapılan açıklamada şöyle;

"Dünya Hakk'ın hakim olacağı mecraya kararlılıkla gitmektedir. Bu gidişat en çok da tek millet diye nitelendirdiğimiz müslüman olmayan coğrafya için sıkıcı bir gelişmedir. Bu nedenle müslüman halk üzerinde oynanan oyunları artık müslüman devletler üzerinde açığa çıkarma gayretindeler. Kendi başa çıkamadıkları bu iman timsali bireyler ile yine kendi öz kardeşlerini karşı karşıya getirme çabası gütmektedirler.

En son Mısır olmak üzere müslüman coğrafyası gözler önündedir. Mısır'da yaşananları ülkemizde de yaşatmaya çalışanlar olmuş ancak Allah'a (cc) şükür olsun ki başaramamışlardır.

Değerli Çankırı 'lı hemşehrilerimiz,

Peygamberimiz (sav) '' Müslümanlar birbirini sevmede ve desteklemedeki durumları bir vücut gibidir.Vücudun bir uzvu rahatsız olursa, vücudun diğer organları da rahatsız olur, uykusu kaçar.'' / ''Müminin mümine karşı durumu, unsurları birbirini destekleyerek ayakta duran bir bina gibidir.'' (Buhari , Müslim )şeklinde buyurmuştur.

Bu konular herhangi bir siyaset, herhangi bir farklı amaç gütmeksizin bir arada olunmasını gerektiren ve asıl olarak da dinimizin gerektirdiği bir farz ve hatta yaşam gayesidir. Efendimiz'in (sav) buyurduğu gibi olmaması durumunda dünyanın her yerinde ki müslümanların ezilip, hor görülmesi kaçınılmazdır. Zira kana susamış olanlar, zalimler rollerinden bir an bile vazgeçmiyorlar. Ebu Leheb ve Ebu Cehil'ler kıtalar geziyor. Bizler saflarımızda boşluk bırakmadığımızda tıkandıklarını görecek ve Hakk'a teslim olacaklardır.

Bizler bir arada olursak tüm oyunlar boşa çıkacaktır. Bilinmelidir ki; yol ikidir! Biri Firavunların diğeri müslümanların yoludur. Ya Musa'nın yolundan ya da Firavunun yolundan gidilecektir. Dünya müslümanlarınının birçoğunun izlediği yol şükürler olsun ki Türkiye olarak bizim izlediğimiz yol ile aynıdır, Musa'nın yoludur.

İki cihan güneşi, alemlerin efendisi (sav)'in bize gösterdiği ölçü üzere biz de Mısır başta olmak üzere müslüman kardeşlerimize dua edelim. Fetih sureleri ile, salavatlar ile, kelimeyi tevhidler ile kardeşlerimiz için bir çabada bulunalım. Tüm Çankırı'yı bu duaya amin demeye ve bu duaları Mısır başta olmak üzere dünyada Müslümanları hakkında yapmaya davet ediyoruz.

Dualarımızdan başlayarak müslümanın müslümana kardeşliğini Çankırımız'da da gösterelerelim. Bu vesileyle Efendimiz'e (sav) hayırlı bir ümmet olabilme temennisiyle saygılarımızı sunarız.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2013, 02:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304