banner306
banner198

Kaman, şehide nasıl sahip çıkılır göstereceğiz!

AKP İl bakanı Celal Kaman, düzenlediği basın toplantısında şehit cenazesinin ertelendiği yönündeki eleştirilere yanıt verdi.

Kaman, şehide nasıl sahip çıkılır göstereceğiz!
banner145

AKP İl bakanı Celal Kaman, düzenlediği basın toplantısında bakan programına ilişkin açıklamalarda bulunurken, doğum günü kutlaması yapmak için şehit cenazesinin ertelendiği yönündeki eleştirilere yanıt verdi.

 

Kaman, “Son aylarda Çankırı’da 6 bakan ağırladık. Her bakan gelişinde ilimize bir şeyler kazandırdık. Son olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, genel müdürleri ile ilimize geldi. Bakan Eroğlu bir dizi açılışlar ve temel atma töreni yaptı. Bizi üzen de, bazı basın organlarında ilimize yapılan 77 milyonluk açılış değil, doğru olmayan haberlere yer verildi. Bakanımızın programı önceden belirliydi. Ne yazık ki Perşembe gecesi de şehit haberini aldık.” dedi.

 

“Şehidimizin programı Genelkurmay Başkanlığı ve şehidimizin ailesinin ortak kararıdır” diyen Kaman, şöyle devam etti:

 “Bizim bu programa müdahale etmemiz söz konusu değil. Etmeyiz de. Çünkü şehit ailesi şehir dışından gelecek yakınları için ikindi namazına defnedilmesi kararı alınmış. Ama Çankırı’mızın CHP ve MHP il başkanları ne yazık ki yalan yanlış bilgilerle basın açıklamasında bulundu. Eylül ayında yine şehitler vardı. Şehit ve gazi aileleri derneğinin teröre lanet yürüyüşü vardı 40 yakın STK ve siyasi parti başkanları toplantı yaptı. O gün MHP İl Başkanı Çetin Kapdan Türk bayrağının altında şehitlerimiz için yapılacak yürüyüşe katılmayacağını bizzat kendisi söyledi. Türk bayrağının altında şehitler için yürüyüşe katılmayanlar bugün şehit üzerinden siyaset yapmaya başladılar. Yine hükümetimiz tarafından 23 Nisan programı iptal edilmişti. Ancak CHP tarafından alternatif program yapıldı. Bu programa CHP, MHP, HDP birlikte katıldı. Bunların yanında poz vermekten utanmayanlar bugün şehit üzerinden siyaset yapmaya kalkıyorlar. Ben açık söylüyorum, şehit üzerinden siyaset yapan şerefsizdir, alçaktır, yalancıdır.”

 

Engelli bir genç için hazırlanan doğum günü pastasından kendilerinin haberi olmadığını anlatan Kaman, tek amaçlarının engelli genci mutlu etmek olduğunu vurguladı.

 

Kaman şöyle devam etti:

“Engelli öksüz bir hemşerimizi sevindirmek için sayın bakanımız sadece pasta kesti. Yaklaşık 5 dakika sürdü. Bunu bile dillerine doluyorlar. Çünkü başka söyleyecek bir şeyleri yok. Siyaset seçim meydanında yapılır. Bu arkadaşlarımıza söylüyorum siyaset yapılacaksa seçimlerde çıkar konuşurlar. Böyle acılı bir günümüzde, birlik beraberliğimizin en üst düzeyde olması gereken günde ne yazık ki yanlış haberlerle kamuoyunu meşgul ediyor ve yanlış bilgilendiriyorlar. Milli Savunma bakanı şehidimizin mezarını ziyaret etti. Şehide sahip çıkma lafla olmuyor bunu önümüzdeki günlerde şehitlerimize nasıl sahip çıktığımızı göstereceğiz.”

 

Kaman'a açıklamasında Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu, Kadın Kolları Başkanı Hacer Yıldırım, Gençlik Kolları Başkanı Koray Erdoğan ile partililer eşlik etti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2016, 02:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304