banner198

Millet İttifakı’nın ilk vekil aday adayı Betül Ayhan oldu!

Çankırı’da muhalefeti oluşturan Millet İttifakı’nın ilk milletvekili aday dayı Betül Ayhan oldu.

Millet İttifakı’nın ilk vekil aday adayı Betül Ayhan oldu!
banner145

Çankırı’da muhalefeti oluşturan Millet İttifakı’nın ilk milletvekili aday dayı Betül Ayhan oldu.

İYİ Parti İl Başkanlığına düzenlenen adaylık başvuru töreninde, CHP İL Başkanı Galip Ağaoğlu ve DEVA Partisi İl Başkanı Mustafa Avşar da hazır bulundu.

İYİ Parti İL Başkanı Aydın Akbaş ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Duranla birlikte basının karşısına geçen Ayhan, bugün bir anne, bir eş olarak kamuoyunun karşısına çıktığına dikkat çekti.

Ayhan konuşmasında; “Çankırı’nın öz evladı, düğününde oynayan, cenazesinde ağlayan bir kardeşiniz olarak karşınızdayım. Memleketime ve memleketim insanına hizmet etmeyi şiar edinmiş bir Çankırı sevdalısı olarak karşınızdayım. Vatan ve millet aşığı, Cumhuriyet değerlerini özümsemiş Atatürkçü bir Türk kadını olarak karşınızdayım.” dedi.

Ayhan, “Bugün buradaysam bu; Türkiye’nin iyi yönetilmediği, milletimizin hak ettiği gibi yaşayamadığı, adaletten ve liyakatten uzaklaşıldığı, demokrasi kültüründen vazgeçildiği, kadınlarımıza çalışma hayatında ve siyasi hayatta yeterince önem verilmediği, gençlerimize geleceğe umutla bakacağı bir iş imkanı sağlanmadığı gerçeğini gördüğüm içindir. İşte bu gerçeklerin ışığı altında tüm bu olumsuzluklara inat her Türk evladı gibi benimde hayallerim var. Toplumun bir bireyi olan kadınların eşit haklara sahip olduğu, hayat güvencelerinin sağlandığı, ekonomik özgürlüklerinin olduğu bir Türkiye hayal ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ayhan, “Kıymetli hemşerilerim yaklaşık 4 aydır alanlardayım ve halkımızın nabzını tutmaya çalışıyorum. Partimize ve şahsıma olan teveccühü büyük bir mutlulukla müşahede etmiş bulunuyorum. Maalesef ki bir hakikati de görmezden gelemeyeceğimizi düşünüyorum. Cumhuriyet tarihinde Türkiye’nin 20 ilinde hiç kadın milletvekili olmadığı gibi Çankırı’da da 1936 yılından itibaren 87 yıldır bir kadın milletvekili yoktur. En son kadın milletvekilimiz 1936 yılında seçilen Selanikli Hatice ÖZGENER’dir.  Bugünde meclis aritmetiğine bakıldığında milletvekillerinin sadece %18 inin kadın olması bu hazin tablonun devam etmekte olduğunun bir göstergesidir. Açık yüreklilikle ifade ediyorum ki Çankırı halkı bu makus tarihi yenecek ve Çankırı’dan bir kadın milletvekili çıkaracaktır.” diye konuştu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2023, 21:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şenol Bozkurt
Şenol Bozkurt - 1 yıl Önce

Betül hanım adaylığıniz hayırlı olsun Konya kulu dan selamlar kardeşim

SIRADAKİ HABER