banner198

Orta'nın hakkını kimseye yedirmem!

Ak Parti Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay, Orta ilçe kongresinde yaşananları bütün açıklığı ile Çankırı Postası'na anlattı.

Orta'nın hakkını kimseye yedirmem!
banner145
Ak Parti Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay, Orta ilçe kongresinde yaşananları bütün açıklığı ile Çankırı Postası'na anlattı.


Çankırı’dan gelen grubun kasıtlı olarak geldiğini ve kongreyi karıştırmak için fırsat kolladığını çok sonra fark ettikleri belirten Onay, “Bizim aklımızın ucundan İl Gençlik Kolları başkanının böyle bir girişimde bulunacağı geçmezdi” dedi.


Olayın çıkış noktasının 2009 yılında dönemin bakanı Mehmet Ali Şahin’in açık cezaevi vaadine dayandığını söyleyen Onay, “Bu sözün üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen yerine getirilmemesi üzerimizde büyük bir siyasi baskı oluşturdu. Sokağa çıktığımızda Orta halkı ‘Biz Ak Parti ‘ye sandıkları patlatırcasına her seçimde en büyük oy veren ilçeyiz. İki Bakan söz vermesine rağmen bu söz neden tutulmuyor?’ diye bize soruyor. Bu konuda sokakta partimizi ve kendimizi savunmakta güçlük çekiyoruz.” dedi.


Onay,"Bu baskılar ışığında iki hafta önce abim Nabi Onay’ın da aralarında bulunduğu vatandaşlar camiye giderken cami önünde Milletvekilimiz sayın Hüseyin Filiz’le karşılaşıyorlar ve ayaküstü sohbette abim Hüseyin Filiz’e “Vekilim bizim cezaevimize niye destek olmuyorsunuz, sizin engel olduğunuzu söyleniyor.” diye soruyor Filiz’de “Ben engel olmuyorum onu Belediye Başkanı İrfan Dinç’le halledin. Bundan sonra benden bir şey beklemeyin. “ diye yanıt veriyor. Bu söz üzerine orada bulunan kişilerden Fikri Akpunar üzülüyor ve “Sen bizim vekilimizin sen bu sözleri nasıl söylersin. Biz sana oy verdik. Madem siz bizim vekilimiz değilsin buraya niye geliyorsun?” diye serzenişte bulunuyor." dedi.

 

Onay, "Bu olayın üzerinden iki hafta geçtikten sora Sayın Filiz ilçe kongresinde hiçte gereği yokken kürsüde ellerini yüzüne sürerek Belediye Başkanı ve ilçe başkanın akrabası siyah sakallı birisi bana caminin önünde ileri geri konuştu diyerek alaycı bir tavırla onu hedef gösterdi.  

Sayın vekilimizin konuşması bitince parti delegesi olan abim divandan cevap hakkı istemek için ayağa kalkarak elini kaldırdı. O sırada İl Gençlik Kolları Başkanı 20-30 adam getirmiş. Toplantıyı divan başkanı yönetmesine rağmen saygısızca üstüne yürüyüp onu konuşturmamak için ağzını kapatmaya çalıştılar. Olay yatıştırmasak orada büyük olaylar çıkacaktı. Kongremiz de ortalığı karıştırmaya çalışanın İl Gençlik Kolları Başkanı ve yanında getirdiği tanımadığımız kişileri olması ise bizleri ziyadesi ile üzdü. Kaldı ki ev sahibi olarak birisi bir yanlış yaparsa; ona haddini bildirecek Orta İlçe Teşkilatıdır.” dedi.


Onay, Raşit Çelebi’nin hızını alamayarak daha sonra kendisine de partililer içerisinde hakaret ettiğini daha sonra arkadaşlarından öğrendiğini söyledi. Onay," Kendi memleketimde Gençlik Kolları Başkanı, kendi belediye başkanına hakaret ediyor. Olayın nasıl tahrik edildiğini görmek için bir örnek değil mi?" diye sordu. 


Onay, ” Bunlar bilinçli ve provokasyona yönelik hareketler. Orada bir yanlışlık yapılıyorsa ona düşmez. Orada bütün gençleri biz frenledik, sükûneti sağladık. Olayı duyan herkes aşağıya toplanmaya başlamıştı. Yoksa dışarıdan galeyana gelen vatandaşlar orada taşlanmadık araba falan bırakmazdı. “ dedi.


Bakanın sözü üstüne söz var mı?

Orta ilçesine dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in 2009 yılında Orta meydanına açık cezaevi sözü verdiğine dikkat çeken Onay, daha sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da aynı sözü 2014 Mahalli İdareler Seçimleri öncesi Orta meydanında halkın huzurunda tekrarladığına dikkat çekti.


Bir söz verildi ise ve bunu hükümetin en tepe noktasında yer alanlardan değerli iki Bakanımız verdi ise bize bunu engellemek değil yapmak düşer” diyen Onay, “Sonuçta söz yerine getirilmediğinde sayın bakanlarımız ve hükümetimiz itibarsızlaştırılmış olur.” dedi.


Onay, “Orta Çankırı’da Ak Partiye en fazla oyla destek veren bir ilçe. Ve haklı olarak Orta meydanında Bakan Şahin ve Bozdağ tarafından verilen sözün yerine getirilmesini sabırsızlıkla bekliyor. Şimdi kendi içimizden birilerinin bu olayı engellemeye çalıştığı yönünde iddialar var. ‘Orta’ya cezaevi kurulması doğru değil!’ diyenler varsa ve Bakanın halkın huzurunda verdiği sözü üzerine hala buna engel olmaya çalışıyorlarsa biz buna müsaade etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.


Onay,”Orta’ya Organize Sanayi kuralım deniyor. Buyurun kim yapmak istiyorsa yapsın! Onun peşine düşüp kapı kapı gezmeye hazırım.  Sonra organize olmadan yatırım yapılmıyor mu? Kurşunlu da organize sanayi mi vardı oraya söğüt seramik yatırımı getirilirken?” diye sordu.


Onay sözlerini sonunda,“ Biz Çankırıya yapılacak bir hizmetin karşısında değiliz. Cezaevi yapılacaksa Çankırı’ya da yapılsın. Ama bize de verilmiş bir söz var, bizde bu hizmeti istiyoruz. Bizim için Çankırı ne ise Orta’da o, orta ne ise Çankırı da odur. Bunun dışında başka düşünce içerisinde hareket edenler varsa biz onların oyununa gelmeyeceğiz. Biz vilayetsiz kaza, kazasız köy olmayacağını bilenlerdeniz. Ben bu noktada halkımın seçtiği bir temsilcisi olarak Orta halkının hakkını kimseye yedirmeyeceğimin de bilinmesini isterim.” dedi.

Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay'ın açıklaması ile birlikte kamuoyuyla paylaşmak istediği iki fotoğraf karesini sunuyoruz.




Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2017, 00:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
osman
osman - 9 yıl Önce

İrfan dinç varya arkadaşlar ankaradan bunu def ettiler cankirinin başına bela bu arkadaş yüreği yiyorsa bagımsiz aday olsun bakalım kaç oy alacak.Bu millet tayyip için oy veriyor bu zamana kadar ne uapmiş bi yarali parmağa işemişmi söyleyin arkadaşlar

ismail
ismail - 9 yıl Önce

sonuç her zaman olduğu gibi sıfır olacaktır boş laflar la peynir gemisi yürümez arkadaşlar, birlik olmadıkça sandık ta akp ye ders vermedikçe daha çok çeker benim güzel ortam,

mahsun
mahsun - 9 yıl Önce

Düne kadar ortalı idris şahin de Recep Tayip erdoğan hakkında muhtar olmaz diyordu şimdi ise vekilliği ni yapıyor Partili oldu kimin ne oldunu herkes iyi biliyor madem bu ortaya hüseyin filiz bir şey yapmamış idris ne yapmış oda sizin vekiliniz ortalılaların ne yaptı ortada çalışana suç çalışmayana madalya bu sekilde devam edin bakalım hakkını yedirmem diye sayfa sayfa attiriyor başkanda siyaset temiz yapın siyasetçiler neyi paylasamiyorsunuz siz

Hasan Akpunar
Hasan Akpunar - 9 yıl Önce

Verilen sözlerin takipcisi ol başkan Belçika

sadıılkbahar
sadıılkbahar - 9 yıl Önce

Zaten cankırı belediye baskanı hiç çalışmadıki

ersoy aslanoğlu
ersoy aslanoğlu - 9 yıl Önce

Hüseyin filiz bizim ortaya ne yapmışki bide hangi yüzle geliyosa

Duran Sarıkaya
Duran Sarıkaya - 9 yıl Önce

Artık bir yerden başlamak gerek Orta nın geleceği için herkes elini taşın altına koyması gerekiyor.Orta halkı AKP ye oy verirken ilçesinin geleceğini düşünerek oy verdiğini düşünüyorum.2023 e AKP li ilçemiz gerileyerekmi girmeyi hedefliyor Sayın milletvekillerimiz lütfen ORTA'nın sesine kulak verin bir Şeyler yanlış yapılıyorki insanlar tepki vermeye başladıSayın başkan yolun açık olsun.Orta hepimizin Orta'yı seviyoruz.

hilmi açıkgöz
hilmi açıkgöz - 9 yıl Önce

Helal baskan devamli dik dur


SIRADAKİ HABER