banner198

Saadet lideri Karamollaoğlu Çankırı'da iftar açtı

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu , Çankırı'da yaptığı koşmada İslam ülkelerinin uyanma zamanı geldi de geçiyor hatırlatmasında bulundu.

Saadet lideri Karamollaoğlu Çankırı'da iftar açtı
banner145
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu , Çankırı'da katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada "İslam ülkelerinin uyanma zamanı geldi de geçiyor" hatırlatmasında bulundu.

Saadet lideri Temel Karamollaoğlu , partisinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılmak üzere akşam saatlerinde Çankırı'ya geldi. Gençler tarafından meşaleler ile karşılanan Karamollaoğlu, iftar sonrası yaptığı konuşmada ağırlıklı olarak bölgemiz de yaşanan dış meselelere değindi.

İl Başkanı Ömer Uzun'un ev sahipliği yaptığı programa; SP Genel İdare Kurulu üyeleri İbrahim Titiz, Adnan Simit, 21. Dönem Fazilet Partisi Çankırı Milletvekili Hüseyin Karagöz, CHP İl Başkanı İlhan Tekin, BBP İl Başkanı Murat Çiftçi, Memur-Sen İl Başkanı Ali Solak, Kamu-Sen İl Başkanı Metin Memiş, Şehit ve Gazi Ailelere Derneği Başkanı Yüksel Teke, Esnaf Odası Başkanı Osman Karadeniz,  TÜRKAV Başkanı İsa Bölükbaşı, Çorum İl Başkanı Faruk Cıdık, Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, Karabük İl Başkanı Muhsin Çebi, Kastamonu İl Müfettişi Kemal Demirkan ve çok sayıda davetli katıldı.

 

-Fotoğrafı tamamını görmeliyiz.

Konuşmasında İslam ülkeleri olarak zor bir dönemden geçildiğini aktaran Saadet lideri Karamollaoğlu, "Hep fevri hadiselerle ilgileniyor  fotoğrafın tamamını göremiyoruz. Dünya da meydana gelen hadiseler tesadüfen basit çekişmelerden olmaz.  Bölgede yaşadığımız  problemler, kendi aramızda meydana gelen değildir. Bunun tamamının  arkasında bir akıl vardır . Birisi bunu planlıyor ve hedefe varabilmek içinde maalesef bizi birbirimizle hasım hale getirerek çatıştırıyor. Kaos ortamında herkes birbiri ile uğraşırken kuvvet güç kaybına uğruyor. Bu bölgede emeli olanlar için kolay lokma haline geliyor. Problem bundan ibaret" dedi.


- Mezhep savaşları çıkartmak istiyorlar-

Türkiye'nin üç kıtanın birleştiği stratejik bir bölgede olduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu, "Dünyayı yönetmek isteyen güçler bu bölgede karşılarına başka bir güç çıkmasını istemiyorlar. Enerjinin temeli petrol ve doğalgaza dayanıyor. Bu bölgede zengin petrol ve doğalgaz kaynakları var. Bunu başkası kullansın istemiyorlar. Dolayısı bölgeyi  ya doğrudan doğruya işgal ederek yada  yöneticilerini kendilerine  bağlayarak ele geçirmek istiyorlar. Bu yüzde mezhep savaşları çıkartılmaya çalışılıyor" şeklinde konuştu.



- Irkçılığı kavga vesilesi haline getirdiler-

Fırat ve Nil nehirleri arasındaki topraklarının kendilerine vaat edildiğine inan Siyonistlerin bu bölgeye hakim olmaya çalıştıklarını anlatan Karamollaoğlu, "Başımıza gelen felaketlerin nerden geldiğini bilmemiz lazım. Yüz sene önce İsrail diye bir devlet yoktu aslında bu bölge tek bir bütündü. Ancak Irkçılığı aramıza soktular. Osmanlı'da en az 40 ırk vardı ama hepsi barış içerisinde yaşıyor, aynı inanca sahip, aynı ideali gözeten gruplardı bunlar. Cenab-ı Hak Kur'an-ı Kerim'inde "Sizleri kavga edesiniz diye değil, tanışasınız diye ırklara ayırdım' diyor. Bunlar ırkçılığı bizim için kavga vesilesi haline getirdiler. Bu durumdan Amerikası, İngilteresi faydalanıyor"


- İran ile 400 yıldır harp etmemişiz -

Dış güçlerin şimdi de mezhep savaşlarını körüklemeye çalıştığını Türkiyeyi İran ile karşı karşıya getirmeye çalıştığını anlatan Karamollaoğlu, " 1400 senedir şia hiç yoktu yeni farkına vardık ki; 'Vay canına bizim komşumuz İran şiaymış. Bunlarla nasıl dost oluruz? Hadi bir birimizi yiyelim.' Maalesef kışkırtanlar, gaflete düşenler var. Bunların bir kısmında üzülerek ifade ediyorum ki kafalarında sarık var. Kendilerini alim olarak görüyorlar. İran 1300 yıldır hepsi olmasa da şia inancına sahip . Dört yüz yıldır harp etmemişiz sınır değişmemiş. Bundan ibret almamız lazımken bizi birbirimize düşürüp bu bölgede hakim olmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyoruz." ifadelerini kullandı.



- Amerika 'birbirimizi yiyelim' diye silah veriyor-

Katar meselesine değinen Karamollaoğlu, "Şimdi birden bire Suudi Arabistan 6-7 devletle bir araya gelip Katar'a ültimatom verdi. Durup düşünseler ya 'Allah'tan korkun' ABD başkanı geldi 110 milyar dolarlık size silah verecek. Ne için veriyor? Kendi menfaatlerinizi koruyasınız diye değil, Amerika menfaatlerini koruyasınız birbirinizi yiyesiniz diye silah veriyor. Bunu idrak etmemek olur mu?" diye sordu.



-Kardeşlik duygularınızı bir yoklayın-

Kardeşlik vurgusu yapan Karamollaoğlu,  bölgede yaşayan devletlere seslenerek "Allah rızası için şu ramazan hürmetine kardeşlik duygularınız  bir yoklayın.  Sizin kavganızla meydana gelen katliamlardan kim faydalanacak? İşte Irak üçe bölündü 1,5 milyon insan katledildi. Etmeyin, yapmayın dememize rağmen işte Suriye.  Biz savaşa girmedik ama eğit-donat sistemi ile belli bölgeyi  silahla donattık çatışmalara destek verdik adeta. Bunun vebali omuzlarımızda." dedi.



- Uyanma zamanımız geldi geçiyor-

Şia- sunni çatışmasından önce Müslüman olduğumuzu hatırlamamız gerektiğine değinen Karamollaoğlu, "Biz ihtiyaç duyduğumuz ne varsa  savunma silahları dahil kendimiz üretmeden istediğimiz güçlü dış politikayı oluşturamayız. Dış politikada etkili olmak güçle doğrudan doğruya orantılıdır. Ne kadar gücün varsa o kadar sözüne itibar edilir. İslam ülkelerinin tamamı, terörist dediğimizde Amerika'dan silah alıyor. Uyanma zamanımız geldi geçiyor ." diyerek konuşmasını tamamladı. 



Karamollaoğlu'na İl Başkanı Ömer Uzun tarafından 'tuz lamba' hediye edildi. Karamollaoğlu, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği üyeleri ilede hatıra fotoğrafı çektirdi.







Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 05:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
ingiliz damadı
ingiliz damadı - 7 yıl Önce

sanırım ingiliz damadı temel uyanmış. içki satılan otelde iftar programı yapmasından belli.

SIRADAKİ HABER