banner198

Demirbilek Şaban Dünya Şampiyonasına Gidiyor

Polonya’da 1-8 Eylül'de yapılacak Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda, Çankırı’dan Türk Milli takımı adına yarışmaya hak kazanan 3 sporcu hazırlıklarına devam ediyor.

Demirbilek Şaban Dünya Şampiyonasına Gidiyor
banner145
Polonya’da 1-8  Eylül'de yapılacak Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda, Çankırı’dan Türk Milli takımı adına yarışmaya hak kazanan 3 sporcu hazırlıklarına devam ediyor.

Çankırı Vadispor Kulübü Sorumlusu ve Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Milli takım antrenörlerinden Selahattin Çöpten, yaptığı açıklamada, Çankırı'dan 1'i engelli 3 sporcunun gelecek hafta Polonya'da düzenlenecek Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda ay-yıldızlı formayı temsil edeceğini kaydetti.

Çankırılı sporcuların şampiyonada iddia olduğunu ifade eden Çöpten, ''Dünya şampiyonlarıyla ülkeye dönmek istiyoruz. Sporcularımız çok gayretli. Kendilerinden dereceler bekliyoruz'' dedi.

Milli takım sporcusu bedensel engelli Şaban Mazak da (47), ayakkabı tamircisi olduğunu hatırlatarak, her gün antrenmanlar için Kurşunlu ilçesinden Çankırı’ya gelip gittiğini anlattı.

Mazak, şampiyonada 90 kilogramda yarışacağını ifade ederek, daha önce bilek güreşinde Türkiye derecesi olduğunu ve Polonya'da düzenlenecek şampiyonadan da dereceyle  döneceğini bildirdi.

Antrenmanlarını, Vadi Spor Salonu'nda sürdüren Mazak, ''Şampiyona için ağırlık aletleriyle çalışıyorum. Ayrıca çalıştırıcılarımızla sık sık bilek güreşi yapıyoruz. İlimizin ve ülkemizin yüzünü kara çıkartmak istemiyoruz. İnşallah buradan ve bundan sonra yapacağımız müsabakalardan da başarıyla döneriz. Bu başarılar da yine destekle gelecek, büyüklerimizden destek bekliyoruz'' diye konuştu.

Milli takım sporcusu Zeynep Sipahi de 21 yaş grubunda 60 kilogramda yarışacağını hatırlatarak, yaklaşık 3 yıldır bilek güreşi sporuyla uğraştığını belirtti.

Çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade eden Sipahi, Polonya’da dünya şampiyonu olmak istediğini söyledi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2013, 04:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan
Hasan - 11 yıl Önce

Allah yolunuzu acik etsin. Bilegin bukulmesin imsallah

Emre copten
Emre copten - 11 yıl Önce

Saban usta semdenden sampliyonluk bekliyoruz

erdi
erdi - 11 yıl Önce

elinin üstü yer görmesin demir bilek

SIRADAKİ HABER