banner198

Bakırköy'ün En İyi Ağır Ceza Avukatları

Bakırköy'ün En İyi Ağır Ceza Avukatları

Bakırköy'ün En İyi Ağır Ceza Avukatları
banner145

Bakırköy'ün En İyi Ağır Ceza Avukatları

Bir davanın ağır ceza mahkemesinde görülüp görülmeyeceğine karar verilirken cezanın miktarına bakılır. Ağır ceza mahkemelerinde bu miktar açısından incelenen suçlarda, en fazla ve ağır cezayı alan suçlar bu mahkemelerde görülür. Davası görülecek kişi eğer 18 yaşını doldurmamışsa, 12-18 yaş aralığındaysa davası çocuk ağır ceza mahkemesinde görülür.

 Ağır Ceza Suçları Nelerdir?

 Bu suçlar, kanunlarda en ağır cezai yaptırımı olan suçlardır. Cezalarda üst sınıra bakılır. Minimum 10 yıl cezayla başlayan suçların tümü ağır ceza mahkemesinin ilgilendiği suçlardır. Bu sınırlara bakılırken hafifletici veya ağırlaştırıcı nedenler göz önünde bulundurulmaz. En temel suç örnekleri olarak anayasa düzenini veya düzenin akışını hedef alan suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar verilebilir. Bunlara ek olarak kasten birini öldürme, taksirle birinin ölümüne neden olma, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet suçu, resmi belgede sahtecilikte bulunma suçu, gasp suçu örnek verilebilir.

  Ağır Ceza Mahkemesinde Kimler Görev Yapar?

 Ağır ceza mahkemesinde mahkeme heyeti bulunmaktadır. Bu heyet 3 hakimden oluşur. Aralarından biri başkan olarak görev yapar ve diğer iki hakim de heyetin üyesi konumundadır. Mahkeme kararları müzakere yoluyla verilir. Bu, kararı heyetin oy birliği ile verdiği anlamına gelmektedir. Karar oylamalarında heyetteki tüm üyelerin oy değeri eşittir.

 Ağır Ceza Avukatı Kimdir ve Ne Görev Yapar?

 Avukatlar arasında branşlaşma/uzmanlaşma durumu olmadığından ağır ceza avukatı şeklinde bir unvan yoktur. Ancak avukatlar ilgi alanları veya başka sebepler dolayısıyla belli alanlardaki davalarla daha çok ilgileniyor olabilirler. Örneğin Bakırköy ağır ceza avukatı gibi söylemler veya Bakırköy ceza hukuku avukatı gibi aramalar yapılabilir. Bu sayede karşınıza bu alanla özel olarak ilgilenen belli bir kesim çıkacaktır.

 Ağır Ceza Avukatları Nasıl İş Yapar?

 Ağır ceza avukatları belki de avukatlık alanında en kritik davalarla ilgilenmektedirler. Çünkü doğrudan kişilerin özgürlüğü için savunma yapılmaktadır. Davanın kaybedilmesi durumunda 10 yılın üstünde hapis cezası neredeyse kesin olduğundan sanık için büyük önem taşımaktadır. Ağır ceza avukatları savunmaları titizlikle, büyük dikkatle, detaylı araştırmalarla, emin bir şekilde yapmalıdır. Sanık da avukatına karşı doğru bilgileri vermeli, hiçbir detayı ondan gizlememelidir.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2020, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER