banner198

Yayıncılardan TÜRKSAT’a ‘TL’ye Dön’ çağrısı

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan Türksat’ın yayıncılardan ödemeleri dolar kuru üzerinden aldığına dikkat çekerek satışlarda Türk lirasına dönmesi çağrısında bulundu.

Yayıncılardan TÜRKSAT’a ‘TL’ye Dön’ çağrısı
banner145

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan Türksat’ın yayıncılardan ödemeleri dolar kuru üzerinden aldığına dikkat çekerek satışlarda Türk lirasına dönmesi çağrısında bulundu. Burhan yaptığı yazılı açıklamada, “Türksat Kurumu Yerel ve Ulusal Medyadan ödemeleri Türk Lirası üzerinden almalıdır” dedi.

Burhan, “Anadolu Yayıncılar Derneği olarak Dolar bozdur kampanyasına katılarak üyelerimizle birlikte karınca kararınca dolarlarımızı bozdurduk. ABD’nin ülkemize ekonomik saldırısını asla kabul etmiyoruz. Ekonomik savaşa karşı tıpkı kurtuluş savaşında olduğu gibi dimdik duruyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız. Bu ülkeye hizmet eden tüm milli kurumlarda Dolarla alışverişten vazgeçmelidir. Türksat Kurumu yerel ve ulusal medyadan ödemeleri Türk Lirası üzerinden almalıdır. Bu milli kuruluşumuz Doları bırakmalıdır. Televizyonlara satışları Türk Lirası üzerinden olmalıdır. O nedenle Türksat Doları bırak TL’ye dön kampanyası başlatıyoruz. Bu savaş kurtuluş savaşıdır. Türksat kurumu da bu savaşa destek vermelidir. Konuyla ilgili bir açıklama yapan AYD Başkanı Burhan :” Bu ülkeye büyük hizmetler veren bu güzide kurumumuz Türk Lirasına dönmelidir. Yerel Kanallar ücretlerini ödeyemez hale geldi. Bu sorun sadece yerel TV’lerin sorunu değildir. Ulusal televizyon kanalları da sıkıntı içerisindedir. Onlarda Türksat’a TL ödeme yapmalıdır  “ diye konuştu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2018, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER