Çankırı’da 22 yıldır kiracı olarak yaşadığını ifade eden bir esnaf BİMER aracılığı ile devlete Çankırı’da TOKİ’nin yatırımlarından bir arpa boyu yol kat edilememesinin nedenini sordu? BİMER’den gelen yazıda ise Çankırı’da Yerel yönetimlerin bu konuda kılını dahi kıpırdatmadığına açık bir cevap nitelliği taşıyor.
Başvurusunda şehirde kira ve emlak fiyatlarının tavan yaptığını ifade eden dertli esnaf, bazı müteahhitlerin bürokrasi ile temasa geçip projeleri engellediği ve rant elde edilmesi yönünde iddiaların bir biri peşi sıra insanlar arasında konuşulduğunu anlattı. Damlanca mevkiinde 10 yıl önce başlatılan TOKİ dönüşüm projesi kapsamında bir arpa boyu yol mesafe kat edilmemesinden dem vuran esnafımız, geçen süre içerisinde arazi üzerine 8 bloktan oluşa 280 daire yapıldığını belirtti.
BiMER’den gelen yanıt ise yerel yönetimlerin halkın ucuz ev sahibi olma konusunda parmağını dahi kıpırtadmadığına açık bir cevap niteliği taşıyordu. BİMER, ”Çankırı ilinde konut yapımına uygun arsa tespit edilmesi ve konut ihtiyacı bulunduğuna dair talebin belediye veya valilik tarafından idaremize iletilmesi durumunda talebiz değerlendirilecektir.” cevabı verdi.