banner198

Çankırı’da okul yaptıran hayırsever vefat etti!

2012 yılında Çankırı Valiliğine okul yapılması için 1.5 milyon TL bağışta bulunan hayırsever Muazzez Amaratoğlu, Kovid-19 tedavisi gördüğü hastanede vefat etti.

Çankırı’da okul yaptıran hayırsever vefat etti!
banner145

2012 yılında Çankırı Valiliğine okul yapılması için 1.5 milyon TL bağışta bulunan hayırsever Muazzez Amaratoğlu, Kovid-19 tedavisi gördüğü hastanede dün akşam saatlerinde vefat etti.

Buğdaypazarı mahallesinde 23 Nisan 2016 tarihinde törenle hizmete açılan Muazzez Ser-Ved Amaratoğlu Ortaokulunun yapılmasını sağlayan hayırsever Muazzez Amaratoğlu, 80 yaşında İstanbul’da Kovid-19 tedavisi gördüğü hastanede yaşama gözlerini yumdu.

Hayrına okul yaptıran hayırsever -

Muazzez Amaratoğlu yıllarca biriktirdiği simit parasını okul yapılması için Çankırı Valiliği'ne bağışlamıştı.

Çankırı Valiliğinde 2012 yılında düzenlenen bağış töreninde konuşan Amaratoğlu, kendisinin de 8 yıl öğretmenlik yaptığını belirterek tüm varlığını gelecek nesiller için kullanma çabası içinde olduğunu söylemişti. Yıllar önce eşini kaybettiğini ve 2 çocuğu olduğunu ifade eden Amaratoğlu, uzun yıllardır bir okul yaptırma hayali kurduğunu kaydetmişti.

Simit paraları okul yapımına-

Eğitimde okulların önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Amaratoğlu, "Okul yaptırmayı düşündüm. Çünkü eğitimin temel olduğuna inanıyorum. Temel olmayan bir eğitimde iç yapı fazla sağlam olmuyor. Onun için bütün şeyimizi eğitime katkıda sağlamayı istiyoruz. Bunu yıllardır düşünüyorum. Şu ana kadar maaşımı her aldığımda bir kısmını yardım amaçlı bir kenara koydum. Canım simit istedi asla inip o simidi almadım. Damlaya damlaya göl olur diye o paraları bir ömür biriktirdim. Evimin eşyalarını lüks yapmadım. Lüks yaşayacak imkanım olmasına rağmen ben lükse düşkün değilim. Yardımı ön plana alıyorum" diye konuşmuştu.

Okula çocuklarının isminin verileceğini söyleyen Amaratoğlu, "O okulda aynen yavrularım gibi başarılı insanlar yetişecek. Okula da onların isimlerini vermeyi planlıyoruz. Birisinin adı Vedat, diğeri Serpil. Okulun ismi de ikisinin ilk hecesi olan 'Servet' Ortaokulu olacak. Benim servetim ancak böyle olur" demişti.

“Güle güle” kullanın –

Muazzez Ser-Ved Amaratoğlu Ortaokulunun 23 Nisan 2016 tarihinde düzenlenen açılış töreninde konuşma yapan Muazzez Amaratoğlu, “Bugün o kadar gururlu ve mutluyum ki bunu tarif edemem. Çok hastayım ama koşa koşa geldim. O kadar güzel şeyler izledim ki çok duygulandım. 30-35 yıldır bu okulu yaptırmak için bekledim. İnsan yapmak istedikten sonra onu engel olacak hiçbir şey yoktur. Bu okulun yapımında emeği olan Sayın Valimize ne kadar teşekkür etsem azdır. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çankırı halkına teşekkür ediyorum. Güle güle kullanın” demişti.

Amaratoğlu’nun bugün İstanbul’da toprağa verileceği öğrenildi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2021, 05:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan kaZan
hasan kaZan - 3 yıl Önce

Allah rahmet eylesin Allah böyle insanların sayısını çoğaltsın gerçekten örnek bir kişilik olduğu gözüküyor Osmanlı tarihinde de bu tarz insanlar
çok var yedim say Camisi gibi eserler ortaya çıkmış maalesef toplumumuzda bireycilik iyice arttı İnşAllah bu tarz insanlar bize örnek olur

Imran
Imran - 3 yıl Önce

Ben de bir evitimci olarak kutluyorum.Hayirlarin en guzelini yapmis.Allah rahmet eylesin.Mekani cennet olsun.

SIRADAKİ HABER