banner198

Bisikletle Türkiye turunun 2. durağı Çankırı

Türkiye'nin 81 vilayetini 1,5 yılda gezerek bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı hedefleyen Oben Can Kutay, turunun 2’nci durağında Çankırı’dan geçti.

Bisikletle Türkiye turunun 2. durağı Çankırı
banner145

Türkiye’nin 81 vilayetini 1,5 yılda gezerek bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı hedefleyen Oben Can Kutay, turunun 2’nci durağında Çankırı’dan geçti.

Ülkemizde son yıllarda bisikletli gezgin sayısında yaşanan artış, yollarda yerli bisikletçilere sıklıkla rastlamamıza neden oluyor. Oben Can Kutay’da bisikleti ile Türkiye’nin 81 vilayetini gezmeyi hedefleyerek yola çıkan yerli gezginlerden birisi.

Tura çıkış serüvenini Çankırı Postasına anlatan Can Kutay, “Geçtiğim, gördüğüm yerleri hem gözlemlemek, hem oranın insanını tanımak, hem doğasını yaşamak istiyorum. Bir şekilde oralarının izini tatmak gibi bir amaç doğrultusunda pedal çevireceğim.” dedi.

Bir buçuk yıl boyunca sağlık koşulları el verdiği müddetçe 18 bin kilometrelik bir güzergah belirlediğini ve 81 ilden geçeceğini aktaran Kutay, rotayı mevsimlere göre ayarladığını söyledi.

Ankara'dan başladığı projeyi önümüzdeki yaz ayında doğu ve güneydoğu coğrafyalarından geçip 2019 Kasım ayı gibi bitirmeyi planladığını belirten bisiklet gezgini Kutay, yıllardır hayalini kurduğu Türkiye turu dolayısı ile çalıştığı işyerinden de ayrılmış. Bir Spor mağazasının bisiklet departmanında çalışan Kutay, tur için bütçe oluşturduğunu, geziye 3 ay kala malzemelerini ve en minimal düzeyde parasını da denkleştirdiğini aktardı.

Bisiklet kullanımı Çankırı’da yaygın -

Çankırı’da bisiklet kullanımının tahmin ettiğinden fazla olduğunu gözlemlediğini aktaran Kutay, “İki teker anladığım kadarı ile kullanılan bir araç.  Tabi Çankırı’da bisiklet yolarlı da olsa daha güzel bir sonuç verebilirdi.” yorumunda bulundu.

Bisikletin bir felsefesi var -

Bisikletin bir felsefesi olduğuna dikkat çeken Kutay, “Bisiklet imkansızlığı yıkan bir araç sadece iki teker üzerinde gidilen bir araç değil. Bir felsefesi var. Bu felsefe iyi kavrandığı zaman imkânsız olarak görülen yerlerin insanların araba ile gitmeye çekindiği yerlere bisikletle ok rahat gidilebileceğini fark edecektir. Ben bunu yapıyorum sağlığım devam ettiği müddetçe de devam edeceğim.” şeklinde konuştu.

Tur deneyimlerini mülkiye haber portalında haftaya bir paylaşmayı planladığını anlatan Kutay, “Kent yaşamındaki rutin hayat, yaşamı köreltiyor. Her gün sıradan işlemleri gerçekleştirmekten sıyrılmak gibi, yaşadığımız Türkiye coğrafyasında gezebildiğim her yeri gezmek istiyorum. Bisikletle coğrafyamızın her bir kilometresini yaşayarak görmek istiyorum” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2018, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304