banner198

Onların 4 yetim kardeşi var!

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında Çankırı Karatekin İlköğretim Okulu öğrencileri dört yetim kardeşine sponsor oldu.

banner145
İHH’nın Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle tüm yurtta başlattığı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında Çankırı Karatekin İlköğretim Okulu öğrencileri dört yetim kardeşine sponsor oldu.


Kampanyayı okullarında nasıl başlatıp uyguladıkları hakkında bilgi veren Din Kültürü ve Ahlak bilgisi Öğretmeni Ayşegül Aktaş, kampanya ile ilgili resmi yazı geldiğinde öğrencileriyle birlikte bu kampanyaya destek olmaya karar verdiklerini belirterek şunları anlattı:


Kurban Bayramına az bir süre kalmıştı. Sınıflarda yardımlaşmanın öneminden, hiçbir iyiliğin karşılıksız kalmayacağından bahsettim. Bizim en zor durumda olanlarımızın evinde en azından bir tas çorba piştiğini oysa yapılan araştırmalara göre Afrika’da her beş saniyede bir çocuğun kötü yaşam koşulları sebebiyle hayatını kaybettiğini anlattım. Kendileri küçük yürekleri büyük öğrencilerim: ‘Öğretmenim biz bayram harçlıklarımızdan biriktirir getiririz.’ dediler.”


Karatekin İlköğretim Okulu olarak 1 A-B, 2 A-B, 3 A-B, 4 A-B sınıfları birer yetim olmak üzere Afrika’da 4 tane yetim kardeş edindiklerini belirten Aktaş, “Her ay 360 TL gönderiyoruz. Bir yıl boyunca bu yardıma devam edeceğiz. Öğrencilerimiz hayırda yarışıyor. Bazen harçlıklarından fedakârlık yapıp o gün kantinden simit ya da çikolata almıyor, sahip oldukları parayı bağışta bulunuyorlar ve bu konuda büyüklere taş çıkartıyorlar” dedi.

 

DUYGULANDIRAN OLAY

Kampanyada kendisini çok duygulandıran bir olay yaşadığını ifade eden Aktaş, şöyle devam etti: “Yedinci sınıflardan yetim bir öğrencim, ‘Öğretmenim bende yetim kampanyasına destek olmak istiyorum’ diyerek 20 TL uzattı, oysa 1-2 lira vermesi yeterliydi. Ne diyeceğimi bilemedim, geri çevirmek de istemedim. Teşekkür ettim ve dersime girdim. Biz dersteyken okula ayakkabı yardımı geldiğini öğrendim. Ben de en güzel ve en havalı ayakkabıyı onun için ayırdım. Yanıma çağırıp ayakkabıyı ona uzattım ve ‘Sen iyilik yaptın Allah da sana fazlası ile geri döndürdü, hiçbir iyilik karşılıksız kalmaz’ dedim. Gözlerinin içi gülüyordu. Netice olarak biz öğretmenler çocuklarımızı hayata hazırlıyoruz, paylaşmanın fedakârlığın ne kadar önemli olduğunu öğretmeye çalışıyoruz.”


“Yüce Rabbimiz Kutsal kitabımızda ‘Hayırlarda yarışın’ buyuruyor” diyen Aktaş, “İnşallah bu tür faaliyetler artarak devam eder. Böyle hayırlara yol açanlara, bu kampanyada bizden yardımını esirgemeyen okul müdiremize, öğretmen arkadaşlarımıza, çok değerli velilerimize ve kahraman, fedakar öğrencilerimize sonsuz teşekkürler” dedi.




 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2018, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER