Çankırı’nın Yapraklı ilçesinde, Yapraklı İlçe Halk Kütüphanesi ile Çankırı Şehit Hilmi Bıyıklı İlkokulu iş birliğinde hazırlanan “Yeraltında Bilgi Yolculuğu: Kitap ve Zekâ” projesi, Yer Altı Tuz Şehri Konferans Salonunda yoğun katılım ve coşku ile gerçekleştirildi.
Çocuklarda kitap sevgisini pekiştirmek, düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmek ve öğrenme sürecini eğlenceli bir deneyime dönüştürmek amacıyla tasarlanan etkinlik, karşılamalar ve açılış konuşmalarıyla başladı. Program kapsamında yazar Kevser Kurt, katılımcılara kitapların hayal gücü ve kişisel gelişim üzerindeki önemine vurgu yapan bir konuşma yaptı. Konuşmasının ardından öğrencilere kitap hediye edildi.
Etkinlikte çocuklara yönelik çizgi film gösterimi büyük ilgi gördü. Yeraltı atmosferinin dikkat çekici ambiyansında devam eden program, ortak kitap okuma saati, Sevgi Turşusu adlı etkileşim oyunu ve zekâ oyunları turnuvası ile renklendi. Turnuva sonunda dereceye giren üç öğrenciye çeşitli ödüller takdim edildi.
Etkinliğin en eğlenceli anlarından biri ise Çankırılı Keloğlan ve sadık dostu Karakaçan’ın salona gelişi oldu. Büyük ilgiyle karşılanan Keloğlan, geleneksel anlatılar eşliğinde çocuklara keyifli dakikalar yaşatırken, Keloğlan’ın annesinin tarifiyle hazırlanan “Çankırı Tarhana Keloğlan Çorbası” da katılımcılara ikram edildi. Yöresel lezzetlerin sunulması, etkinliğe kültürel bir zenginlik kattı.
Programın devamında yazar Kevser Kurt, minik okurları için kitap imzaladı. Katılımcılara yöresel tarhana hediyeleri verilirken, öğrencilere ve davetlilere katılım belgeleri takdim edildi.
Çankırı Valisi’nin eşi Didem Taşolar, Belediye Başkanı’nın eşi Betül Esen, Yapraklı Kaymakamı Mehmet İbrahim Tiyek, Yapraklı Belediye Başkanı Ömer Güngör, yazar Kevser Kurt, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, teşekkür ve kapanış konuşmalarıyla sona erdi.
Yapraklı İlçe Halk Kütüphanesi Yetkilisi ve Kütüphaneci Barış Kuluğ, projenin amacının çocuklara kitap sevgisi kazandırmak, düşünme ve problem çözme becerilerini desteklemek ve sosyal bağları güçlendirmek olduğunu belirterek yoğun katılımın memnuniyet verici olduğunu ifade etti ve emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti.





