Çankırı’da güvenlik güçlerinin suç ve suçlularla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalar aralıksız devam ediyor. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 17 Ağustos-23 Ağustos 2026 tarihleri arasında il genelinde gerçekleştirilen operasyonların sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.
53 aranan şahıs yakalandı
Çeşitli suçlardan aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 53 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslardan 4’ü tutuklandı.
Ayrıca Türkiye’de yasal kalış hakkı bulunmayan 4 yabancı uyruklu şahıs hakkında sınır dışı işlemleri başlatıldı.
Uyuşturucu operasyonlarında 10 kişi yakalandı
Narkotik ve kaçakçılık operasyonları kapsamında 6 ayrı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda toplam 10 şüpheli yakalandı.
Çalışmalar kapsamında; 63 adet sentetik ecza hapı, 3,91 gram sentetik kannabinoid madde, 14,86 gram amfetamin maddesi, 9,32 gram esrar,
2 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 1 adet av tüfeği, 1 adet havalı tabanca, 3 adet fişekele geçirildi.
1.305 sürücüye işlem yapıldı
Trafik ekiplerinin çalışmaları da devam etti. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun çeşitli maddeleri kapsamında 1.305 araç sürücüsüne idari işlem uygulandı.
Kurallara aykırı olduğu değerlendirilen 110 araç ise trafikten men edildi.
Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve operasyonlarını sürdüreceği bildirildi.





