Çankırı’da Nevzat Ayaz Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen “Altaylar’dan Tuna’ya – Gönül Coğrafyası ile Şiir Tadında III” programı, Türk dünyasının farklı coğrafyalarından kültürel değerleri aynı sahnede buluşturdu.
2021 yılında Yunus Emre ve Türkçe Yılı dolayısıyla başlatılan programlar dizisinin üçüncüsü olan etkinliğe Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, İl Millî Eğitim Müdürü Ayhan Işık, okul müdürü Mustafa Volkan Kavak, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Türk dünyasının ortak mirası şiirlerle anlatıldı
Programda Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in selamlama videosu gösterilirken Doğu Türkistan, Kırım, Bosna, Kudüs, Suriye, Azerbaycan ve Türkiye’den gönderilen mesajlar da katılımcılarla paylaşıldı.
Altaylar’dan Tuna’ya uzanan şiir yolculuğunda Türk dünyasının tarihî ve kültürel mirası ele alındı. Öğrenciler tarafından seslendirilen şiirlere türküler ve ezgiler eşlik etti.

Vali Çakırtaş öğrencilerle şiir okudu
Programın dikkat çeken anlarından biri, protokol üyelerinin öğrencilerle birlikte şiir seslendirmesi oldu.
Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, öğrenci Berkay Kaymak ile “Anadolu Sevgisi” şiirini seslendirdi. İl Millî Eğitim Müdürü Ayhan Işık, öğrenci Muzaffer Efe ile “Azerbaycan Yüreğimde Şahdamardır” şiirini okudu. Okul Müdürü Mustafa Volkan Kavak ise öğrenci Büşra Aşlakçı ile “Ben Kudüs’üm” şiirini birlikte seslendirdi.
Program, gönül coğrafyasının farklı bölgelerine gönderilen selamlar ve Korkut Ata’nın duasıyla sona erdi.
Günün anısına hediye takdim edildi
Etkinliğin ardından Vali Hüseyin Çakırtaş ve eşi için hazırlanan günün anısına hediyeler, İl Millî Eğitim Müdürü Ayhan Işık ve Okul Müdürü Mustafa Volkan Kavak tarafından takdim edildi.
Hatıra fotoğrafı çekimi ve fuaye alanındaki ikramlarla devam eden program, öğrencilerin ortak tarih, dil ve kültür mirasına yönelik farkındalıklarının güçlendirilmesine katkı sundu.







