banner198

Çankırı’da kalabalık okullarda ikili eğiteme geçildi!

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, merkez ve ilçelerde yoğunluk yanşan okullarda yüz yüze eğitim modelinin, tam güm yerine ikili eğitim modeli şeklinde devam edeceğini açıkladı.

Çankırı’da kalabalık okullarda ikili eğiteme geçildi!
banner145

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, merkez ve ilçelerde yoğunluk yanşan okullarda yüz yüze eğitim modelinin, tam güm yerine ikili eğitim modeli şeklinde devam edeceğini açıkladı.

6 Eylül 2021 tarihinde başlayan 2021-2022 eğitim ve öğretim sezonunda Çankırı’da bazı değişikliklere gidildi.  İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, imzasıyla yapılan yazılı açıklamada; “bahçesi küçük olan merkez ve ilçelerimizde bulunan bazı okullarımızda öğrencilerin, öğretmenlerin ve diğer çalışanların kalabalık gruplar oluşturmasını önlemek amacıyla ikili eğitime geçilmiştir.” denildi.

 İl Milli Eğitim Müdürlüğünün açıklaması şöyle:

İlimiz genelinde 6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla haftada 5 gün yüz yüze eğitime başlandı. Eğitim ailesi olarak bu durum bizleri son derece sevindirdi. Yüz yüze eğitimin devamlılığı için hep birlikte eğitimin bütün paydaşları olarak bir seferberlik içerisindeyiz.

Milli Eğitim Bakanlığımızın yayınlamış olduğu Covit-19 salgınında alınması gereken önlemler konulu yazıları gereği öğrenci mevcudunun çok, ama bahçesi küçük olan merkez ve ilçelerimizde bulunan bazı okullarımızda öğrencilerin, öğretmenlerin ve diğer çalışanların kalabalık gruplar oluşturmasını önlemek amacıyla ikili eğitime geçilmiştir.

Okul bahçelerinde kalabalık oluşmaması, öğrenciler arasında sosyal mesafenin korunması, okul kapalı alanlarında farklı sınıf öğrencilerinin bir araya gelmesini en aza indirmek için okulların fiziki kapasitesi ve öğrenci mevcutları da dikkate alınarak okul bazlı okul giriş-çıkış ve teneffüs saatlerinde gerekli düzenlemeler yapılmıştır.

Salgın döneminde veli ve ziyaretçilerin okul bahçesinde ve çevresinde kalabalık gruplar oluşturmaması büyük önem taşımaktadır. Velilerimize, okul bahçesi dâhil, okula girişin gerekli olduğu durumlarda en dış noktadan itibaren maske takarak geldikleri ve girişlerde HES kodu kontrolünde okul çalışanlarımıza yardımcı oldukları için teşekkür ederiz.

Okullarımızın açık kalabilmesi, çocuklarımızın neşeyle sınıflarında ders işleyebilmeleri için hep birlikte alınan kararları uygulayalım. İlginiz, anlayışınız ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2021, 21:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bir veli
Bir veli - 3 yıl Önce

Güneş ilkokulu aşırı kalabalık oluyor çıkışta. Güvenlik personelini keşke okul başlar başlamaz okullarda gorebilseydik.

Birgül demir
Birgül demir - 3 yıl Önce

Doktor refik saydam okulunun giriş ve çıkışlarını görmezden gelen milli egitim müdürünü okul çıkışına davet ediyoruz bunu kimse görmezden gelemez cocuklar okul içinde çocuklar çok kalabalık

Dr Refik saydam velisi
Dr Refik saydam velisi - 3 yıl Önce

Okulun önü ana baba günü çocuk kapıdan çıkmakta veliler yüzünden zorlanıyor umarım dr Refik saydam da sabahçı öğlenci diye iki gruba ayrılır

Velii
Velii - 3 yıl Önce

Keske okul giris cikislarinda güneş okulu onundeki yolu kapabilsek servisler aileler zaten kalabalık oluyor. Birde sivil araclar gelip gectiginde daha bi kalabalik ve tehlikeli oluyor sonucta cocuklar 1. 2. Sınıf öğrencileri velilerin elini birakir yola koşar kimsebin canının yanmamasi adina boyle bir onlem alinma imkani olabilirmi

Veli
Veli - 3 yıl Önce

Okullarda güvenlik görevlisi şart giriş cıkıslarda servıs ablalarına bulmakta zorluk cekıyor 1nci sınıf ögrenci leri

Veli
Veli - 3 yıl Önce

Güneş okulu trafiği çok sıkıntılı özellikle eski emniyet müdürlüğünün yanında kapanan lokantanın önündeki park eden araçlar çok mağdur ediyor bizleri. Geçen yıllarda defalarca aradık şikayet için gelmedi bile ekipler kontrol için bizler veliler Nike karşıdan karşıya geçerken defalarca kaza tehlikesi atlattık ama ne fayda yaya geçidi okul geçidi tanıyan yok bu memlekette poliste yok çocuklarımızı rabbim korusun biraz daha duyarlı olunsa çok iyi olacak

SIRADAKİ HABER