banner198

Bu köylerde arazisi olanlar dikkat!

Çankırı merkez ilçeye bağlı köyler ile Kızılırmak ilçesine bağlı köylerde 3402 sayılı Kadastro Kanunu’nun 22/a maddesine göre Kadastro Yenileme Çalışması yapılacak.

Bu köylerde arazisi olanlar dikkat!
banner145

 Çankırı merkez ilçeye bağlı köyler ile Kızılırmak ilçesine bağlı köylerde 3402 sayılı Kadastro Kanunu’nun 22/a maddesine göre Kadastro Yenileme Çalışması

yapılacak.

 

2015 yılı Şubat ayı içerisinde 17 ay sürecek olan çalışma kapsamında 38 köyde kadastro yenileme çalışması gerçekleştirilmiş olacak.

         

Valilik Birlik Salonunda köy ve mahalle muhtarlarına bilgilendirmede bulunan İl Müdürü Engin Yüksel, Çankırı Kadastro Müdürlüğü olarak 2010 yılından bu yana 100 adet birimde (köy ve mahallede) Kadastro Yenileme Çalışmaları yaptıklarını belirtti.

 

Yüksel, çalışmaların özellikle Kadastrosu eski yıllarda yapılan ve teknik yönden yetersiz kalan, uygulama niteliğini kaybeden veya zemindeki sınırları gerçeğe uygun şekilde göstermediği tespit edilen kadastral harita ve bilgilerinin yeniden oluşturulması amacıyla yapıldığını anlattı.

 

Yüksel, ihaleli olarak özel sektör ile birlikte Kadastro Müdürlüğü kontrollüğünde yapılacak olan bu çalışmalarda karşılaşılabilecek sorunlara değinerek, özellikle vatandaşların çalışmaları ve askı sürelerini takip etmeleri gerektiğini ifade etti.

 

 

Kadastro yenileme çalışması yapılacak köyler şöyle;

 

Çankırı Merkez İlçeye bağlı Ağzıbüyük, Altınlı, Çağabey, Çırçır, Danabaşı, Kuzu, Pehlivanlı, Satıyüzü, Ünür ve Yeşilyurt köylerinde ve Kızılırmak İlçesi Hüseyinli, Osmanlı ve Yeni Mahalle ile Aşağıalagöz, Bayanpınar, Bostanlı, Boyacıoğlu, Büyükbahçeli, Cacıklar, Güneykışla, Hacılar, Hallaçlı, Kahyalı, Kapaklı, Karadibek, Karallı, Karamürsel, Karaömer, Kavlaklı, Kemallı, Korçullu, Kuzeykışla, Sakarca, Saraycık, Tepealagöz, Tımarlı, Yeniyapan, Yukarıalagöz

 

 

Ayrıca, Muhtarlara çalışmalarda görev yapacak bilirkişilerin seçilmesi konusunda da gerekli bilgi ve yazılar verildi.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2015, 04:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
Haci Evli
Haci Evli - 9 yıl Önce

Zaten Timarlinin sulak arazisini satip yediler sebep olupta satimindan faydalananlara zehir olsun bereketini bulamasinlar

Ramazan Bektaş
Ramazan Bektaş - 8 yıl Önce

Korçullu köyünde hazine arazileri ve meralar inşallah düzgün tapulanir.
Birilerine peşkeş çekilmez.
Köy içi yollarda layıkıyla düzeltilir umarım.

SIRADAKİ HABER