banner306
banner198

Dışişleri'nden önemli Irak açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'dan açıklama: Bu bölgelerden derhal ayrılın...

Dışişleri'nden önemli Irak açıklaması
banner145
 Dışişleri Bakanlığı, Musul, Kerkük, Selahattin, Diyala, Anbar ve Bağdat'tan sonra Basra'da yaşayan Türk vatandaşlarına da,  ülkeyi  terk etme çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından Irak'ta yaşananlar nedeniyle  kurulan  Kriz Masası tarafından yapılan duyuruda, sahadaki güvenlik  durumuna ilişkin  güncelleme gerekliliğinin ortaya çıktığı belirtildi.

Bu kapsamda, Kriz Masası, Musul, Kerkük, Selahattin, Diyala, Anbar ve Bağdat'tan sonra Basra'da yaşayan Türk vatandaşlarına da,  ülkeyi  terk etme çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Kriz Masası tarafından yapılan açıklama şöyle; 'Irak’ta yaşanan çatışma  ortamı  nedeniyle sahadaki  güvenlik  durumuna ilişkin olarak yeniden bir değerlendirme  yapılması zarureti ortaya çıkmış ve Irak’a ilişkin  güvenlik  uyarımızın Basra ilini de kapsayacak şekilde  güncellenmesine  karar  verilmiştir . Bu çerçevede, Musul, Kerkük, Selahattin, Diyala, Anbar, Bağdat ve Basra’da bulunan vatandaşlarımızın can  güvenlikleri  bakımından   tedbirli  davranmaları, mümkün olan en  kısa   sürede  bu  bölgelerden  ayrılmaları ve sözkonusu  bölgelere   seyahat  edilmesinden kaçınılması kuvvetle tavsiye edilmektedir.'
Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2014, 03:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304