banner198

Şehidin var Çankırı!

Fırat Kalkanı harekat bölgesinde YPG/PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu bir askerin şehit olduğu, 3 askerin yaralandığı bildirildi.

Şehidin var Çankırı!
banner145

Fırat Kalkanı harekat bölgesinde YPG/PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu Çankırı Kızılırmak ilçesi Güneykışla köyü nüfusuna kayıtlı Uzmançavuş Yalçın Koca (26) şehit oldu, 3 askerimizde yaralandı.

MSB, 'Fırat Kalkanı Hareket Bölgesi' diye adlandırılan bölge içerisinde YPG’lilerle çıkan çatışma sonucu bir askerin hayatını kaybettiğini, üç askerin yaralandığını açıkladı.

MSB tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Fırat Kalkanı Harekât Bölgesinde 30 Nisan 2019 tarihinde PKK/YPG’li teröristlerin saldırısı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız ise hafif şekilde yaralanmıştır. Olay sonrası teröristlere ait belirlenen hedefler meşru müdafaa kapsamında bölgedeki ateş destek vasıtalarımızla ateş altına alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

Şehidimizin aziz naaşı Çankırı'ya getirildi-

Fırat Kalkanı harekât bölgesinde YPG/PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olanı sözleşmeli er Yalçın Koca'nın (26) aziz naaşı Skorsky tipi askeri Helikopterle Çankırı'ya getirilerek 28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı pistine indirildi. Şehidimizin naaşı konvoy eşliğinde cenaze aracı ile geceyi geçireceği Çankırı Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Şehit Sözleşmeli Er Yalçın Koca, 01.05.2019 Çarşamba Günü (Yarın) Kızılırmak İlçesine bağlı Güneykışla köyünde, öğlen namazına müteakip düzenlenecek olan askeri törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2019, 12:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
ARİF YÜKSEL
ARİF YÜKSEL - 5 yıl Önce

Vatanı ve bayrağı uğrunda Şehit olan evladımıza, hemşerimize; Allah'tan rahmet ve mağfiret, başta kederli KOCA Ailesi olmak üzere, Milletimize baş sağlığı diliyorum.

KaraDayiKara
KaraDayiKara - 5 yıl Önce

Allah rahmet eylesin Mekanin cennet ruhun sad olsun yegenim

SIRADAKİ HABER

banner304