Kategoriler

Çankırı Postası

Çankırı depremzedelere acil yardımda sınıfta kaldı!

Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü, Elazığ depremine bozuk ambulans gönderirken, deprem bölgesine istenen UMKE aracını hazır dahi edemediği ortaya çıktı.

Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü, Elazığ depremine bozuk ambulans gönderirken, deprem bölgesine istenen UMKE aracını hazır dahi edemediği ortaya çıktı.

Çankırı Postası Haber merkezimize ulaşan bilgiler, Elazığ depremi sonrası İl Sağlık Müdürlüğünde yaşanan vurdum duymazlığını ve sorumsuzluğun ne denli vahim boyutlara ulaştığını gözler önüne serecek cinsten.

Elazığ’da yaşanan 6,8 büyüklüğünde ki deprem sonrası Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'nin farklı kentlerinden olduğu gibi acil koduyla Çankırı’dan 2 ambulans, 2 UMKE aracı ve timi istendi.  Ancak 18 DS 959 plakalı UMKE aracının lastiğinin depremden 10 gün önce tatbikatta yarılmış olduğu ve lastiğin 10 gün içerisinde temin edilip takılamadığından 1 UMKE aracı ve timi yola çıkartılamadı. Bakanlığa aracın arızalı olduğu bilgisi verilerek Çankırı’dan tek araç deprem bölgesine gönderildi.

Sağlık Müdürlüğündeki ihmaller zinciri bununla da sınırlı kalmadı. Elazığ’a gönderilen 2 adet 112 Ambulansından 2’ncisinde mevcut arıza açığa çıkarak aracın içinde durulmayacak kadar koku yayıldı. Çandır’da kokudan yoluna devam edemeyen sağlık personeli yolda durarak Çankırı’dan ikinci bir ambulans istedi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Çandır’a ulaşan yedek ambulansla deprem bölgesine giden ekip, 18 BA 451 plakalı yeni ambulansın da Defibrilatörü (şok cihazı), araç camı ve cam suyu bidonun delik olduğunu tespit etti.

Deprem bölgesine yardıma çıkan araç, yardıma muhtaç vaziyette Elazığ’da depremzedelere hizmet veremeden Çankırı’ya geri döndürüldü.

Acil yardım araçları yardıma muhtaç -

İl Sağlık Müdürlüğü koltuğunda yemek masasından paylaştığı fotoğraflarla “Durmak yok hizmete devam” mesajıyla tepki toplayan İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya’nın eyyamcılığı böylece bir kez daha tescillendi. Peş peşe yaşanan ihmaller zinciri, Çankırı sağlığının ne denli sorumsuz eyyamcı yöneticiler elinde sorunlu hale geldiğini gösteriyor. Acil durumlar için bütün donanımları ile hazır halde bekletilmesi gereken aracın lastiğinin dahi zamanında hazır edilememesi bu nasıl “çalışmaya devam” sorusunu beraberinde getiriyor?

Öte yandan lastiği yarık UMKE aracının yardım çağrısından bir gün sonra lastiğinin temin edilerek değiştirildiği öğrenildi.

Yorumlar

Hey sağlık Müdürü 4 Yıl Önce

Artık Vicdanlı Davramma Göre e giden tüm personeline soruşturma aç kurum içi bilgileri paylaşım yapmasının suç oldugunu öğrendi ya Ercan şeker sende bir alemsin yalan haber yapmaya bayılıyorsun

Umkecii 4 Yıl Önce

Ekip oluşturup insanları çağırıp araçların başına kendisi il dışında olan s. Ç. Araçların anahtarının yerini dahi bilmeyen aküleri boş olup çalışrırılamayan saatlerce bekletilip sadece lastiği haftalarca patlak olan aracın lastiği yapılmadığından dolayı gidemeyen biri olarak söylüyorum o kutsal göreve gidemediğim için bana ı üzüntüyü yaşatan umke sorumlusu hakkımı helal etmiyorum hala öfkeliyim de açıkcası

Editör 4 Yıl Önce

Bana bak sahte isimlerin arkasına saklanan zavallı. Özveriyle göreve giden ekibe birde utanmadan soruşturma mı açmasını istiyorsun eyyamcı müdüründen. Açmazsa hatırım kalır. Ortada büyük bir skandal var. Bunu tartışmak yerine haberimizi yalanlama gayretin acınacak halinizi gözler önüne seriyor. Bu güne kadar yayınladığımız haberleri yalanlama gayretiniz dün nasıl yargıda suratınıza tokat gibi çarptırıldıysa bu haberimizin de sonuna kadar arkasındayız. Hodri meydan sen ve ağa babaların, müdürün topunuz yalanı ispatlayamazsanız namertsiniz. Unutma! Güneş balçıkla sıvanmaz.

Umkecii 4 Yıl Önce

Görevini yapan ekip e soruşturma mı açççç nasıl yaptın okafayı banada söyle de bende istiyorum burdan aracı çıkaramayan umke sorumlularına aç diyeceğine pişkin pişkin burdan Elazığ a giden personel e mi soruşturma açılsın diyor utanmadan. watsap kayıtları duruyor yayınlatmayın bana

Hey sağlık müdürüne kapak 4 Yıl Önce

Sayın şeker yalan haber yapmaya bayılıyor öylemi buna afedersin ama kıçımla dahi gülemem ben bildiğim ve takip ettiğim kadar sayın şeker çankırı sağlık la ilgili onlarca haber yaptı şimdiye kadar kaç haberi yalan çıktı ve kaç yalan haberden dolayı çankırı postasının sayfası kapatıldı veya yargının her hangı bir cezası verildimi bunu açıklayın lütfen sayın şeker

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
216 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkuyla kutlandı!
ILGAZ
65 Kez Görüntülendi.
Ilgaz’da Erkek Kur’an Kursu Temeli Atıldı
EKONOMİ
415 Kez Görüntülendi.
Çankırı’da ihracat artış gösterdi
EKONOMİ
144 Kez Görüntülendi.
Turbo Akü laboratuvarı uluslararası akreditasyon ile tescillendi
GÜNDEM
134 Kez Görüntülendi.
İşçiler 1 Mayıs’ta Çankırı meydanına iniyor!
GÜNDEM
393 Kez Görüntülendi.
Meteorolojiden Çankırı’ya sarı ikaz! Sağanak yağış geliyor:
ASAYİŞ
149 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 10 şüpheli tutuklandı!
GÜNDEM
222 Kez Görüntülendi.
Çankırı Belediyesi Yeni Mezarlık Alanında yer tahsisine başladı!
ASAYİŞ
573 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 24 şüpheli adliyeye sevk edildi!
HAYAT
1507 Kez Görüntülendi.
Şabanözü'nde dolu yağışı etkili oldu!