Türkiye’nin en önemli uluslararası motor sporları organizasyonlarından TransAnatolia Rally Raid, Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde adrenalin dolu bir etaba sahne oldu.
29 Ağustos’ta İstanbul Park’tan start alan organizasyonun 1 Eylül Salı günü gerçekleştirilen Zonguldak-Ilgaz etabında yarışmacılar, zorlu dağlık arazi parkurunu geride bırakarak Ilgaz Kırkpınar Yaylası’na ulaştı.
Toplam 326 kilometrelik etabın Kırkpınar Yaylası’ndaki bölümünde 40 farklı araç finişe ulaşmayı başardı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yarış rotasına dahil edilen Kırkpınar Yaylası, motor sporları tutkunlarının buluşma noktalarından biri oldu.
100 kişilik ekip Kırkpınar’da konakladı
Yarış kapsamında yaklaşık 100 kişiden oluşan yönetici, sporcu ve teknik ekip, akşam saatlerinde Kırkpınar Yaylası’nda kamp kurdu.
Yaylada geceyi geçiren ekip, yeni etap için sabahın erken saatlerinde hazırlıklarını tamamlayarak Ilgaz-Tokat etabının start noktası olan Yapraklı Yeşilöz’e hareket etti.
Kırkpınar Yaylası’nda kamp kurulmasıyla birlikte bölgede bir gece boyunca motor sporlarının heyecanı yaşanırken, yarış araçları ve ekipler yaylaya hareketlilik kazandırdı.

Yarış Ankara’da sona erecek
İstanbul Park’tan başlayan TransAnatolia Rally Raid, dağlık arazi ve zorlu parkurlardan oluşan etaplarla devam ediyor.
Organizasyonun etapları sırasıyla İstanbul-Abant, Abant-Zonguldak, Zonguldak-Ilgaz, Ilgaz-Tokat, Tokat-Kapadokya ve Kapadokya-Ankara güzergâhlarından oluşuyor.
Yarışın Ankara etabında tamamlanmasının ardından aynı gün saat 18.30’da ödül töreni düzenlenecek. Dereceye giren sporcular ve ekipler, törende ödüllerine kavuşacak.
Ilgaz Kırkpınar Yaylası’nın TransAnatolia rotasında yeniden yer alması, bölgenin doğal güzelliklerinin yanı sıra zorlu arazi koşullarıyla da uluslararası motor sporları organizasyonlarına ev sahipliği yapabildiğini bir kez daha ortaya koydu.








